Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Tínedžer krásne obišiel pravidlo o školských bufetoch: Teraz je boháč a dostal ponuku na prácu!

Tínedžer podniká v školskom bufete Zobraziť galériu (2)
Tínedžer podniká v školskom bufete (Zdroj: mirror.co.uk)

SALFORD - Pätnásťročný Brit dostal jedinečnú pracovnú ponuku, po ktorej by chňapli aj dospeláci. Vďačí za to svojej schopnosti obchodovať s tovarom, ktorý škodí deťom. Ide o problematiku, ktorá sa vo veľkom v súčasnosti rieši aj na Slovensku - o školské bufety.

Tommie Rose je šikovný mladý muž, ktorému to páli. Pred tromi rokmi sa inšpiroval televíznou reláciou o podnikaní Apprentice a začal podnikať. No zvolil si nie práve najvhodnejšiu oblasť. Spolužiakom totiž predáva veci, ktoré škodia ich zdraviu.

Tínedžer podniká v školskom
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: mirror.co.uk)

O čo teda ide? Tínedžer nakupuje vo veľkosklade sladkosti, čipsy a sladké nápoje a potom ich predáva v školskom bufete na Buil Hill School za rozumnú cenu. Týmto spôsobom si doteraz zarobil už 14 tisíc libier (17,7 tisíc eur). Jeho podnikateľské aktivity sú však v ohrození a čoskoro mu ich škola možno zatrhne. Britské školstvo totiž na školách presadzuje politiku zdravého stravovania, za čo sa rôzne maškty rozhodne považovať nemôžu. Podobným smerom sa vydali školy aj na Slovensku.

Tommieho však prípadný zákaz podnikania trápiť nemusí. Všimla si ho totiž špičková firma, ktorá mu ponúkla stáž. Ide o náborovú spoločnosť Hiring Hub, ktorá spája uchádzačov o zamestnanie s personálnymi agentúrami. "Tommie je veľmi šikovný a inteligentný chlapec. Som frustrovaný z toho, že školy trestajú študentov za to, že majú podnikateľského ducha," povedal spoluzakladateľ firmy Simon Swan.

Tínedžer podniká v školskom
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: mirror.co.uk)

"Veľmi ma táto ponuka potešila a ďakujem za podporu zo strany Hiring Hub. Stalo sa presne to, čo som plánoval v dlhodobom horizonte. Moje známky sú v pohode - mám dvojky, trojky. Ale momentálne využívam len 50 percent svojho mozgu. Keď zapojím aj tých zvyšných 50, môžem dokázať hocičov. Chystám sa napríklad aj na vysokú školu," uviedol pre manchestereveningnews.co.uk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu