Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Tajné VIDEO z izby postihnutého tínedžera (19): Ošetrovateľ prichytený pri týraní!

Ošetrovateľ týral postihnutého chlapca Zobraziť galériu (2)
Ošetrovateľ týral postihnutého chlapca (Zdroj: YouTube)

PRESTON - Rodičia ťažko postihnutého chlapca sú zhrození. Prichytili totiž sociálneho pracovníka, ktorý sa o neho staral, ako ho týra. Pohľad na otrasnú scénu ich rozplakal a zároveň poriadne rozzúril.

Matka devätnásťročného Zaka Rowlandsa mala podozrenie, že s ním v ústave zle zaobchádzajú. Ťažko postihnutý tínedžer už dlhšie prejavuje obranné reflexy. Keď sa k nemu niekto priblíži, zdvihne ruky, akokeby sa chcel kryť a cúvne dozadu.

Julie Rowlandsová preto do jeho izby spolu s manželom nainštalovala skrytú kameru, píše mirror.co.uk. Urobila dobre. Aj keď to, čo následne videla, ju doslova šokovalo. Ošetrovateľ Stanley Nkenka, ktorý má chlapca na starosti, bol totiž prichytený pri tom, ako ho opakovane udiera do hlavy a nazýva "sprostým deckom".

Ošetrovateľ týral postihnutého chlapca
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

"Keď sme si pozreli video, zlomilo nám to srdce. Cítim sa previnilo, pretože som tam mala byť, aby som syna chránila. Zároveň je veľmi smutné, kam táto spoločnosť dospela. Že musíme skrývať kamery, aby sme chránili zraniteľných ľudí," povedala Julie.

Nkenka bol obvinený so zlého zaobchádzania s mentálne postihnutou osobou a súd v Prestone ho odsúdil na šesť mesiacov nepodmienečne. "Kto by mal byť k chorým ľuďom citlivejší a ohľaduplnejší než ich opatrovatelia? Ak zlyhajú, musia si byť vedomí toho, že riskujú svoju slobodu," vyhlásil sudca Christopher Cornwall. Julie zároveň žiada, aby boli odteraz do každého ústavu inštalované bezpečnostné kamery.

K prípadu sa vyjadril aj prevádzkovateľ spomínaného ústavu v anglickom grófstve Lancashire. "Ide o absolútne neprijateľný čin jedného nášho zamestnanca, ktorý bol okamžite prepustený. Plne podporujeme jeho trestné stíhanie. Je nám úprimne ľúto, že to malo taký obrovský dopad na chlapcovu rodinu. Zakových rodičov sme ubezpečili, že robíme všetko pre to, aby v našom zariadení dostával tú najvyššiu kvalitu starostlivosti, aká je len možná. Vyznávame politiku nulovej tolerancie voči zneužívaniu akéhokoľvek druhu," uviedol hovorca ústavu Oxen Barn.

Ošetrovateľ týral postihnutého chlapca

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu