Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Pozor, ak v lietadle používate Wi-Fi: Môže vás to vyjsť draho ako tohto mladíka!

Pridrahý internet v lietadle Zobraziť galériu (2)
Pridrahý internet v lietadle (Zdroj: mashable.com)

LONDÝN - Keď letíte lietadlom, mali by ste vypnúť svoj mobilný telefón. A to nielen preto, lebo jeho signál údajne môže rušiť palubné prístroje. Jeremy Gutsche sa pred pár dňami presvedčil, že sa prostredníctvom neho vôbec neoplatí využívať palubnú wifi. Prišiel mu totiž astronomický účet!

Na kanadského podnikateľa Jeremyho Gutscheho čakalo nepríjemné prekvapenie. Po tom, ako absolvoval let z Londýna do Singapuru, obdržal faktúru za používanie wifiny na palube Singapore Airlines vo výške 1142 dolárov (910 eur).

Šokovaný pasažier si podľa vlastných slov len prezeral svoje emaily a uploadol Power Point súbor o veľkosti 4 MB. Aerolinky obvinil z toho, že okrádajú cestujúcich, ktorí sa pripájajú na ich wifinu, aby mohli počas letu pracovať, alebo si len jednoducho surfovaním na webe krátia čas.

"Ich internet bol strašne pomalý, takže mi ani nešlo prehrávať videá. Preto fakt nechápem, že ma to stálo tak veľa. Ale jednou vecou som si istý, Singapore Airlines rozhodne vedia, ako z vás dostať čo najviac peňazí," posťažoval si Jeremy denníku Washington Post.

Pridrahý internet v lietadle
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: mashable.com)

Dotyčné aerolinky na svojich webových stránkach ponúkajú Wi-Fi s rôznymi cenovými plánmi v Airbuse A380 a Boeingu 777-300ER. Predtým, než sa cestujúci pripojí, musí si zvoliť konkrétny plán. Jednotlivé cenové plány sa účtujú buď na základe množstva stiahnutých dát (zhruba osem eur za 10MB) alebo na základe času stráveného na internete eur za jednu hodinu). Klient sa ďalej môže rozhodnúť, či svoje pripojenie nastaví tak, aby sa automaticky odpojilo po tom, ako dosiahne nastavený limit, alebo či bude pokračovať v pripojení a dodatočné dáta mu budú následne vyúčtované.  Jeremy si pred odletom zakúpil balíček v hodnote 30 dolárov (cca 24 eur).

"Pred odletom som si kúpil balíček v hodnote 30 dolárov (cca 24 eur). Takmer celý let som prespal a naozaj som netušil, že skončím s takým vysokým prečerpaním. 1200 dolárov sa dá minúť na oveľa lepšie veci než na internet na palube lietadla do Singapuru. Ale bohužiaľ už sa stalo a môj let stál v konečnom dôsledku omnoho viac, ako som plánoval," dodal Gutsche.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu