Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Predčasný pôrod v USA vyšiel ženu poriadne draho: Milión dolárov a bankrot!

Pôrod v USA ju vyšiel pekne draho Zobraziť galériu (3)
Pôrod v USA ju vyšiel pekne draho (Zdroj: cbc.ca)

SASKATCHEVAN - Mladej Kanaďanke hrozí bankrot po tom, ako predčasne porodila v Spojených štátoch. Jej dieťatko totiž muselo byť viac ako dve mesiace hospitalizované. Nemocnica následne matke poslala faktúru, ktorá ju pravdepodobne zruinuje. Amerika je naozaj krajina neobmedzených možností.

Jennifer Huculak-Kimmelová bola v novembri 2013 na dovolenke na Hawaji. V tom čase už bola tehotná, do pôrodu jej však ostávalo ešte niekoľko mesiacov. No príroda to zariadila inak a dieťatko prišlo na svet predčasne. "Dva dni pred odchodom domov mi praskla plodová voda a museli ma previezť do nemocnice. Šesť týždňov som len ležala, až mi 10. decembra spravili cisársky rez," vysvetlila pre CBC News.

Pôrod v USA ju
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: cbc.ca)

Kimmelová sa snažila zohnať záchranársky vrtuľník, ktorý by ju hneď previezol späť do Kanady, aby mohla rodiť tam, no neuspela. Jeden ju odmietol previezť v tom zdravotnom stave, v akom sa momentálne nachádzala a druhý by tak urobil len s chirurgickým tímom na palube, no aj tak jej let neodporúčal. Jennifer teda nemala na výber a ostala na Hawaji.

Po vyše dvoch mesiacoch hospitalizácie malej Reece dostala do schránky pozdrav z Ameriky - účet na 950 tisíc dolárov (758 tisíc eur). Keďže poisťovňa Blue Cross, v ktorej je zaregistrovaná, odmietla pobyt v nemocnici zaplatiť, bude tak musieť urobiť sama. Tu je ich odôvodnenie: "Náklady spojené s dieťaťom pani Kimmelovej bohužiaľ nie sme schopní uhradiť. Nespadajú totiž pod poistku, ktorú má uzatvorenú s našou spoločnosťou," stojí vo vyhlásení.

Pôrod v USA ju
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: cbc.ca)

Poisťovňa sa odvoláva na predošlé zdravotné problémy svojej klientky, kvôli ktorým ju zaradili medzi rizikových pacientov. Pred odchodom na dovolenku bola pritom Jennifer na kontrole u svojho lekára a stretla sa aj so zástupcami Blue Cross. Od oboch dostala rovnakú odpoveď - je zdravá a môže pokojne cestovať.

"Blue Cross odmietol preplatiť náklady spojené s mojím tehotenstvom, pretože som vo štvrtom mesiaci prekonala infekciu močového mechúra a v dôsledku toho som krvácala. Bola som v tom, že som urobila všetko správne. Veď mi predsa sami povedali, že môžem ísť na dovolenku," hovorí zúfalá žena. Kimmelovci teraz zvažujú svoje ďalšie kroky. Buď sa budú súdiť s poisťovňou, alebo vyhlásia bankrot. Je totiž jasné, že zaplatiť taký astronomický účet si nebudú môcť dovoliť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu