Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Najabsurdnejšie súdne procesy: Neuveríte, čoho všetkého boli ľudia schopní!

(Zdroj: SITA)

LONDÝN – Tie najlepšie príbehy píše život sám, vôbec si ich netreba vymýšľať. Stačí sa pozrieť do starých súdnych záznamov, kde sa dajú nájsť skutočne neuveriteľné prípady. Dianie na Britských ostrovoch bolo vždy tak trochu mimo od zvyšku Európy, čo vyplýva aj z niektorých už starších súdnych procesov, o ktorých sa verejnosť dozvedela len nedávno.

Milovník hnoja

Zaujímavý je príbeh istého obyvateľa mestečka Cornwall, ktorý mal naozaj zvláštnu potrebu. V roku 2006 začal navštevovať rôzne farmy a očarený tým, ako to tam vyzerá a hlavne vonia, časom začal byť na týchto potulkách závislý. Osem rokov sa chodil nielen prechádzať po farmách, ale začal sa dokonca váľať nahý v hnoji!

Po tom, ako znepokojení farmári odstránili všetok voľne dostupný hnoj v okolí, muž im podpálil okrem iného aj traktor, za čo sa dostal do väzenia. V máji tohto roku bol prepustený, no dlho mu to nevydržalo, rodinám farmárov sa začal vyhrážať smrťou. Momentálne je pod lekárskym dohľadom, všetci dúfajú, že nadobro.

Šikanovaný automechanik

Neskutočný a krutý je aj prípad istého automechanika, ktorého v roku 1950 šikanovali kolegovia v práci. Počas práce v garáži mu dvaja iní mechanici stiahli nohavice a do análneho otvoru mu strčili hadičku, cez ktorú mu púšťali vzduch. Súd následne riešil žalobu nielen proti divnej dvojici mechanikov, ale aj proti majiteľovi servisu.

Neuveriteľné je, že majiteľ sa zo všetkého vyvliekol tak, že tvrdil, že títo konkrétni mechanici nemali v popise práce narábať s tlakovými hadicami týmto originálnym spôsobom, tým pádom nie je za ich konanie zodpovedný. Ktovie, prečo to sudcovi stačilo ako vysvetlenie.

Seansa poroty

East Sussex sa stal v roku 1994 svedkom procesu, ktorý sa musel opakovať. Porota si vypočula dôkazy proti obžalovanému z vraždy predavača áut a jeho manželky. Štyria členovia si v ten večer urobili v hotelovej izbe seansu, na ktorej sa im údajne podarilo privolať mŕtveho predavača. Oznámil im kto je vrah a ďalšie detaily vraždy.

O svoje zistenia sa podelili so zvyškom poroty pri raňajkách na druhý deň. S veľkým pochopením sa ale nestretli, naopak, svedectvo mŕtveho muža sa nepovažovalo za dostačujúce, takže sa vyhlásil nový proces, rozhodovala iná porota.

Nie je obeť ako obeť

To, čo sa môže niekomu zdať ako nechutná záležitosť, iný môže pokladať za najkrajší spôsob, ako tráviť voľný čas. V roku 1994 zatkla polícia päticu sadomasochistov, ktorí boli obvinení z napadnutia. Ako sa však pri odvolacom procese ukázalo, obeť vôbec nebola obeťou, aj keď mala penis prepichnutý rybárskym háčikom.

Okrem tohto druhu zábavy sa používali pri ich spoločných hrátkach aj kladivá a iné hračky. Záver znel, že keď ide o vážnu ujmu na zdraví a dotyčná osoba s tým súhlasí, stále ide o zločin. Všetci v súdnej sieni sa tešili, že nemuseli pozerať videozáznamy z týchto minimálne zvláštnych sexuálnych radovánok.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu