Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Artek a Vitra: Partnerstvo založené na rovnakom záujme

Artek a Vitra: Partnerstvo založené na rovnakom záujme Zobraziť galériu (5)
Artek a Vitra: Partnerstvo založené na rovnakom záujme

Maija Laurinen (1978) je fínska fotografka, žijúca striedavo v Bratislave a vo Fínsku. Nefotografuje klasický dokument ani krajinu. Technicky využíva tradičné postupy, ale zároveň s fotografiami pracuje ako s hociktorým iným umeleckým médiom. Jej tvorba uplatňuje princípy ilúzie

Dovoľujeme si Vás pozvať na výstavu autorky Maiji Laurinen,

a zároveň na prezentáciu fínskej značky Artek,

ktorá sa uskutoční v priestoroch Sabiny Schuckert, v showroomoch firiem Kabinet a ILUMA na Račianskej 22/A v Bratislave.

Vernisáž bude v utorok

4.11.2014 o 18.00.

 

We are pleased to invite you to the opening of the Finnish photographer

Maija Laurinen's exhibition

as well as the launch party of the Finnish brand Artek in Slovakia

at Sabina Schuckert's, the showroom of Kabinet and ILUMA at Račianska 22/A, Bratislava. 

The opening will take place on Tuesday, Nov 4th, 2014 at 6 pm.

We look forward to your visit! 

The event is supported by the Finnish embassy in Bratislava.

 

 

Spoločnosť Vitra kúpila 6. Septembra 2013 fínsku spoločnosť Artek.

Artek a Vitra: Partnerstvo
Zobraziť galériu (5)

Celosvetovo známu spoločnosť Artek založili architekt Alvar Aalto s manželkou Ainou, spolu s propagátorkou umenia Maire Gullichsen a historikom umenia Nils-Gustav Hahl v roku 1935. Artek sa riadil na tú dobu prevratným podnikateľským zámerom – predávať nábytok a prostredníctvom výstav a ďalších vzdelávacích prostriedkov propagovať kultúru moderného bývania. Firma vybudovaná na odkaze Alavara Aalta sa časom zaradila medzi najväčších inovátorov v oblasti moderného designu.

 

„Vitra si Artek už niekoľko desaťročí veľmi cení“ vysvetluje člen správnej rady Vitry Rolf

Fehlbaum. „Fínskeho výrobcu designových produktov nevnímame len cez kolekciu nábytku.

Podobne ako je to v prípade Vitry jedná sa o obchodno-kultúrny projekt, ktorý vo svojom obore zohráva priekopnícku úlohu. Pre Vitru je nesmierne dôležité, aby Artek túto úlohu zohrával a rozvíjal i v budúcnosti. “

Artek bude i naďalej fungovať ako samostatný subjekt. Obidve spoločnosti sa budú zaoberať možnosťami synergie ich prevádzkových činností. Tieto možnosti sa týkajú najmä výroby, distribúcie a logistiky.

Artek a Vitra: Partnerstvo
Zobraziť galériu (5)

„Chceli sme opäť oživiť medzinárodný rozmer našej spoločnosti. Tento cieľ bol veľmi jasne deklarovaný už v zakladajúcom manifeste z roku 1935. Chceme pôsobiť na medzinárodnej scéne a jednou z možností ako v budúcnosti postupovať bolo vytvorenie aliancie alebo zmena vlastníka. Podľa nás bol najlepším riešením nový vlastník z nábytkového odvetvia” opisuje situáciu výkonná riaditeľka Arteku Mirkku Kullberg. „Toto je obrovská príležitosť pre celé fínske dizajnové odvetvie a významná zmena pre Artek, ktorá našu spoločnosť posunie o krok ďalej.

Portfólio produktov spoločnosti Artek tvorí nábytok Alvara Aalta a svietidlá. Ponuka sa v súlade s novou stretégiou rozširuje – Artek kúpil práva na výrobu nábytku Ilmara Tapiovaara.

Zároveň pokračuje v spolupráci s poprednými svetovými architektami, dizajnérmi a umelcami. K tým patrí napríklad - Eero Aarnio, Shigeru Ban, Naoto Fukasawa, Harri Koskinen, Juha Leiviskä, Enzo Mari a Tobias Rehberger.

Artek a Vitra: Partnerstvo
Zobraziť galériu (5)

Artek bol významným aktérom modernistického hnutia. V súlade s prístupom svojich zakladateľov sa snažil hľadať nové cesty nielen v dizajne, architektúre a v umení, ale i na ich rozhraní. „Severský dizajn je na vzostupe a opäť rastie záujem o dielo Alvara Aalta. Tapiovaara nie je v zahraničí natoľko známy a je najvyšší čas aby ho svet objavil,“ dodáva Rolf Fehlbaum.

Partnerstvo medzi Vitrou a Artekom je založené na tých istých hodnotách. Daniel Sachs, výkonný riaditeľ spoločnosti Proventus, vysvetľuje celú transakciu takto: „Vitra disponuje ideálnou firemnou kultúrou, know-how a výrobnými prostriedkami potrebnými k tomu, aby sa Artek posunul o kus ďalej. Vitra víta Artek ako nového člena Vitra Family.

Artek

Artek založili Alvar Aalto s manželkou Ainou, Maire Gullichsen a Nils-Gustav Hahl v roku 1935. Obchodným zámerom spoločnosti bol „predaj nábytku a propagácia kultúry moderného bývania prostredníctvom výstav a ďalších vzdelávacích prostriedkov“.

Kolekcia pozostáva z dizajnového nábytku a svietidiel od popredných severských dizajnérov (Alvar Aalto, Ilmari Tapiovaara, Tapio Wirkkala a Eero Aarnio). Portfólio spoločnosti sa nedávno rozrástlo o produkty dizajnéra Yrjö Kukkapury. Jeho majstrovské dielo – stolička Karuselli – bude na začiatku roku 2014 znovu uvedená na trh. Artek, vedľa klasických produktov, vyrába aj dizajnové produkty novej generácie pod značkou Artek Studio.

Nábytok od Alvara Aalta, vyrábaný najmä z fínskeho brezového dreva, intrepretuje škandinávsky modernizmus. Celú kolekciu najlepšie charakterizuje drevo a funkčnosť. Portfólio spoločnosti predstavuje najucelenejšiu kolekciu dreveného dizajnového nábytku na svete.

Artek má po svete niekoľko obchodných zastúpení - v New Yorku, Berlíne, Štokholme a Tokiu. 60% obratu tvorí fínsky trh. Artek si vo Fínsku udržuje dobrú pozíciu nielen na spotrebnom trhu ale i na trhu verejných zákazok. Už niekoľko rokov sú dôležitou súčasťou kolekcie Arteku i typické dizajnové produkty Vitry. Artek prevádzkuje vo Fínsku 4 obchodné domy a rozsiahlu maloobchodnú sieť.

www.artek.fi

 

Vitra

Výrobca nábytku Vitra sa snaží prinášať zdravé, múdre, inšpiratívne a trvanlivé riešenia do kancelárií, domácností a verejných priestranstiev.

Produkty a koncepty Vitry vznikajú vo Švajčiarsku prostredníctvom dôsledných dizajnérskych postupov, v ktorých sa spája technická dokonalosť Vitry a talent popredných svetových dizajnérov. Cieľom Vitry je vytvárať produkty s vysokou funkčnou a estetickou životnosťou.

Ku spoločnosti Vitra neodmysliteľne patrí architektúra areálu Vitra Campus, Vitra Design Museum, workshopy, publikácie, zbierky a archívy. Vďaka nim sa všetky aktivity Vitry vyznačujú nadhľadom a dôkladnosťou.

www.vitra.com

Artek a Vitra: Partnerstvo
Zobraziť galériu (5)

Proventus

 

Proventus AB je súkromná rodinná investičná spoločnosť, ktorá pôsobí na severských a niekoľkých európskych kapitálových trhoch už viac ako 40 rokov. Bola založená v roku 1969 v Štokholme. Jej vlastníkom je Robert Weil.

 

Proventus poskytuje v súčasnej dobe služby v oblasti úverového financovania, pripraveného na mieru, starostlivo vybraným stredne veľkým európskym firmám a taktiež spravuje menšie portfólio kapitálových investícií. Proventus Capital Partners je silným a užitočným zdrojom rozvojového kapitálu. Spoločnosť Proventus umožňuje dôveryhodným, dobre fungujúcim a ziskovým partnerom prístup k potrebnému kapitálu.

Počas uplynulých štyroch desaťročí sa spoločnosť Proventus snažila naplňovať hlbšiu a vyváženejšiu definíciu podnikania. Prostredníctvom inštitúcií typu Magasin 3 Stockholm Konsthall, Židovského divadla v Štokholme a Israeli Batsheva Dance Company sa aktívne podieľa na kultúrnom dianí.

Proventus taktiež aktívne podporuje niekoľko nadácií, ktoré sa zameriavajú na rozvoj udržateľnej, spravodlivej a rovnoprávnej spoločnosti – napríklad Berättarministeriet, Glasshouse Forum a Culture without Borders.

-reklamná správa- 

 

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu