Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Maria bojovala proti mafii: Zavraždili ju v priamom prenose pre výstrahu a dali to na web!

Maria zaplatila životom za svoju snahu zlepšiť svoje okolie. Zobraziť galériu (3)
Maria zaplatila životom za svoju snahu zlepšiť svoje okolie. (Zdroj: twitter, facebook)

TAMAULIPAS - Miešať sa do vecí mafie sa určite nevypláca, najmä nie obyčajným ľuďom. Istá lekárka menom Maria del Rosario Fuentos Rubio sa pod pseudonymom Felina rozhodla odhaľovať zločinecké praktiky mafie operujúcej v štátiku Tamaulipas v Mexiku na svojom blogu nazvanom Valor por Tamaulipas. Gangstri ju však uniesli a polícia vo štvrtok potvrdila drsné dohady.

Na Mariinom účte na sociálnych sieťach sa totiž jej vražda odohrala tak povediac v priamom prenose. Na twitteri si to mohlo prečítať a pozrieť okolo 10-tisíc sledovateľov, na facebooku mala Maria viac ako 510-tisíc fanúšikov, ktorí sledovali fotky s členmi kartelu, správy o nezvestných osobách, ako aj spájanie zdanlivo nesúvisiacich udalostí s mafiou.

Maria zaplatila životom za
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: twitter, facebook)

Felina znamená mačacia žena, Maria si týmto menom chcela zabezpečiť ochranu identity, no nepodarilo sa. Gangstri ju našli a okolo 16. októbra sa situácia zmenila. Začali ju atakovať na sociálnych sieťach a tajne ju sledovali aj v skutočnom živote. V deň, keď zomrela, sa objavil prvý tweet v znení: „Priatelia a rodina, moje skutočné meno je Maria Del Rosario Fuentes Rubio, som lekárka a dnes môj život skončí.“

Maria zaplatila životom za
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: twitter, facebook)

Následne sa na jej oficiálnom konte objavili dve fotky, na prvej neprítomne hľadí do objektívu fotoaparátu, na tej druhej už leží strelená do hlavy mŕtva. Potom sa niekto prostredníctvom Mariinho twitteru ozval naposledy: „Držte sa svojich vecí, neriskujte život svojej rodiny, ako som to urobila ja. Žiadam o odpustenie.“ Mexiko je pre novinárov veľmi nebezpečnou krajinou. V posledných dvoch rokoch tam boli zavraždení až siedmi žurnalisti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu