Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Unikátne VIDEO paranormálnej aktivity: S vyšetrovateľmi komunikoval mŕtvy starosta!

Duch v Medicínskom inštitúte Zobraziť galériu (3)
Duch v Medicínskom inštitúte (Zdroj: Mercury Press & Media Ltd,youtube)

LIVERPOOL - Autori strašidelného videa tvrdia, že sa im podarilo zachytiť ducha bývalého liverpoolskeho starostu, ktorý s nimi navyše údajne komunikoval. Desivý zážitok sa odohral minulý mesiac v miestnom Medicínskom inštitúte.

Či už veríte na duchov alebo nie, musíte uznať, že takéto veci sa bežne nestávajú. Paranormálni vyšetrovatelia sa vybrali do Medical Institute v Liverpoole, ktorý je známy práve tým, že už viackrát tam boli zaznamenané nevysvetliteľné pozorovania. Vraj strašilo na tamojšom hlavnom schodisku, v knižnici aj prednáškovej sále.

Vo viktoriánskej budove pátral po paranormálnej aktivite tím nazvaný Sefton, ktorý tvoria štyria odborníci na paranormálne aktivity a 17 členov verejnosti. Tvrdia, že sa im podarilo nadviazať kontakt s duchom bývalého primátora Liverpoolu Richardom Catonom, ktorý zomrel v roku 1926.

Niektorí členovia tímu Sefton
Zobraziť galériu (3)
Niektorí členovia tímu Sefton  (Zdroj: Mercury Press & Media Ltd,youtube)

"V miestnosti sme nastavili elektromagnetické senzory. Tie po krátkej chvíli detekovali elektromagnetické pole, ktoré je typické pre duchov. Ak prístroj nejakého zaznamená, ozve sa zvukový alarm a začnú blikať svetlá," vysvetlila členka tímu Pamela Robinettová pre denník Daily Mail.

V izbe sú na stenách zavesené obrazy významných osobností z minulosti. Experti ich vyzvali, aby z nich vystúpili a pohli sa smerom k snímaču. "Hneď po tom, ako sme povedali meno pána Catona, spustil sa alarm. Ďalšie dve hodiny sme sa ho pýtali rôzne otázky. V priebehu tejto doby sa alarm ozval až sedemnásťkrát. Tesne predtým sa vždy v miestnosti radikálne ochladilo, až o päť stupňov. Všetky dôkazy o jeho prítomnosti sme zdokumentovali," pokračuje Pamela.

Zaznamenaná paranormálna aktivita
Zobraziť galériu (3)
Zaznamenaná paranormálna aktivita  (Zdroj: Mercury Press & Media Ltd,youtube)

Na videu môžeme vidieť, že na schodisku, presne na mieste, kde už iní ľudia v minulosti videli prízračnú postavu muža a psa, sa objavila svetelná guľa. Robinettová dodala, že nemôže ísť o prach, pretože guľa je príliš jasná a vyžaruje veľmi intenzívne svetlo. Podľa nej to nie je ani hmyz, lebo ten má špecifickú dráhu letu a tvar.

Liverpool Medical Institute, ktorý otvorili v roku 1837, je jednou z najstarších lekárskych spoločností na svete. Ide o chránenú pamiatku druhého stupňa a je súčasťou anglického národného dedičstva.

Duch v Medicínskom inštitúte 1

Duch v Medicínskom inštitúte 2

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu