Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

5 šikovných tipov ako ušetriť na domácom rozpočte

Zobraziť galériu (7)
(Zdroj: PR)

Posledné prieskumy ukazujú, že úspory Slovákov v bankách rastú, no ľudia stále nie sú s objemom našetrených peňazí spokojní.

Koľkí z nás si môžu v dnešnej dobe povedať, že si zo svojej výplaty dokážu odložiť aspoň 10% na horšie časy? Posledné prieskumy ukazujú, že úspory Slovákov v bankách pomaly rastú, no ľudia stále nie sú s objemom našetrených peňazí spokojní.  Prečítajte si zopár rád a možno objavíte ďalšie skryté rezervy.

 

1.remeselníkov mimo sezóny

Ak je to možné, tak maliarov a murárov objednávajte počas zimy a kúrenárov v lete, pretože inak majú frmol a ich služby sú drahšie.

 

2. nevyhadzujte funkčné spotrebiče

Všade na trhu nájdete celý rad inteligentných spotrebičov, no tie najúspornejšie, sú zároveň najdrahšie. Skôr než sa rozhodnete, že investujete do nových, skúste ten váš opraviť. Možno stačí vymeniť malú súčiastku za minimálne náklady.

 

3.šetritevodou

Ak je riad príliš znečistený, stačí program v umývačke nastaviť na 50 °C a tým ušetríte až 30 % energie. Ak umývate ručne, zastavte vodu a za 10 minút ušetríte aj 200 litrov vody.

 

4. naučte sa zhasínať

Nie je nič jednoduchšie, než za sebou zhasínať, no kde netreba vypínač, postačí pohybové čidlo. Alebo si namontujte diódové žiarovky, s ktorými pri 4 hodinách svietenia denne, ušetríte vyše 16 €.

 

5.  nechajte si poradiť od odborníka

Na záver jeden sezónny tip. Blíži sa chrípkové obdobie, tak sa nehrajte na doktorov. Nechajte si poradiť aké lieky sú vhodné a berte len také množstvo, aké naozaj potrebujete. V lekárni nemusíte nechávať výplatu.

 

Ak chcete znížiť náklady ešte efektívnejšie, pozrite si novú ponuku služieb spoločnostiVSE, ktorú ponúka držiteľom Karty výhod.

Rodinný lekár na telefóne aj mimo ordinačných hodín, Havarijná asistencia, ktorá vám zabezpečí zásah zdarma až do výšky 120 eur a predĺžená záruka elektrospotrebičov so službou Záruka plus. Stačí zavolať na Linku VSE 0850 123 333 alebo kliknúť na www.kartavyhod.sk.

 

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu