Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Nemecká kvalita vzdelávania už aj na Slovensku

Hochschule (HS) Fresenius ponúka vysokoškolské štúdium už aj na Slovensku. Zobraziť galériu (2)
Hochschule (HS) Fresenius ponúka vysokoškolské štúdium už aj na Slovensku.

BRATISLAVA/BANSKÁ BYSTRICA - Výhody celosvetovo uznávaného nemeckého systému vysokoškolského štúdia už môžu využívať aj slovenskí študenti. Oprávnenie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR pre činnosť na slovenskom trhu totiž získala nemecká vysoká škola Hochschule (HS) Fresenius. Prvých študentov privíta už v tomto akademickom roku a študentov prijíma do konca októbra. Za svoju základňu na Slovensku si zvolila Banskú Bystricu.

Prax až na prvom mieste 

Jedna z najprestížnejších vysokých škôl v Nemecku so 165-ročnou tradíciou prenáša na Slovensko svoje know-how a skúsenosti s prípravou absolventov pre nemecký a európsky trh. „Našim cieľom je ponúknuť Slovensku úspešný model nemeckého vysokého školstva, ktoré takmer neprodukuje nezamestnaných absolventov,“ hovorí predstaviteľ  HS Fresenius, Sebastian Meyer.

Štúdium na HS Fresenius bude prebiehať v slovenčine, pričom sa bude riadiť nemeckými normami a maximálny dôraz bude kladený na prepojenie školy s praxou. Najnovšie poznatky a požiadavky z nemeckého trhu totiž škola pravidelne zapracúva do učebných osnov. Úroveň výučby bude zároveň monitorovaná akcionárom i externými spoločnosťami pre certifikáciu manažérstva kvality.

Skúsenosti s podnikaním už na škole

Dekanom HS Fresenius na Slovensku bude prof. Martin Užik, úspešný Slovák, ktorý doteraz pôsobil na vysokých školách v Nemecku a kde už ako 36-ročný získal profesorský titul na berlínskej Hochschule für Wirtschaft und Recht Berlin. Svojim študentom môže ponúknuť aj vlastné skúsenosti z nemeckého trhu, kde sa uplatnil nielen ako pedagóg, ale aj ako podnikateľ.  Študentov bude viesť k praktickému využívaniu vedomostí a to aj za pomoci moderných výučbových metód, ako napríklad e-learning, či sprostredkovaním stáži u partnerských firiem v zahraničí.

Nemecký diplom a uznávané tituly

Škola prináša nové študíjne programy Podniková psychológia a Manažment médií, ktoré sa stali v posledných rokoch veľkým hitom práve v Nemecku. Základnú ponuku štúdia dopĺňa Podniková ekonómia. „Študenti budú mať po celý čas status nemeckého študenta a získajú medzinárodne uznávané tituly „Bachelor of Arts“ a „Master of Arts“, v závislosti od toho, či absolvujú bakalársky alebo magisterský stupeň štúdia. Uplatnenie nielen doma, ale i v zahraničí im uľahčí aj nemecký diplom,“ hovorí dekan HS Fresenius na Slovensku, prof. M. Užik.

Ako dodal, škola už prijala prihlášky od desiatok študentov a vzhľadom na krátky čas od zahájenia činnosti sa rozhodla predĺžiť prijímacie konanie do  konca októbra.

Hochschule Fresenius je súčasťou skupiny Cognos AG Hamburg,  jednej z najväčších a najstarších vzdelávacích spoločnosti v Nemecku. Skupina disponuje 11 inštitúciami a 21 vzdelávacími subjektmi, základným kameňom celého holdingu je práve vysoká škola Fresenius:

www.hs-fresenius.de; www.hs-fresenius.sk

 

 

-reklamná správa- 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu