Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Leto sa skončilo, zima prichádza. Poďte sa navnadiť na film Jeremy Jonesa Higher

Higher Zobraziť galériu (5)
Higher (Zdroj: PR)

BRATISLAVA – Leto už skončilo a zima už nie je tak ďaleko. Najlepší čas pre všetkých priaznivcov zimného backcountry sa poriadne navnadiť. Už 6. novembra si môžete v jedinečnej slovenskej premiére pozrieť posledný diel trilógie fenomenálneho snowboardistu Jeremy Jonesa Higher.

V poslednej časti trilógie Deeper, Further, Higher, sa Jones v spolupráci s Teton Gravity Researchom rozhodol posunúť svoj projekt na ďalšiu úroveň. Higher mapuje Jonesovu snowboardovú kariéru, od peších túr v detstve na, po roky získaných vedomostí a skúseností o prežití v zasneženej divočine.

Preto neváhajte a príďte do bratislavského klubu Re:fresh a vychutnajte si to pravé zimné dobrodružstvo. Brány sa otvárajú 6. novembra o 19. hodine a okrem filmu vám partia zo združenia Na Hrane zameraného na adrenalínove športy ponúkne aj afterpárty v podaní freeridera a zároveň DJa Šaniela, spolu s vynikajúcim zasneženým VJ setom s videami, priamo z mekky slovenského freeridu Jasnej.

Partnermi podujatia je známy portál Boardlife.sk a poľská škola splitboardu split-board.pl.

Jeremy Jones, desaťnásobný víťaz ceny Big Mountain Rider of the Year, sa za posledné roky stal ikonou backcountry snowboardingu. V roku 2010 to dokázal v prvej časti svojej trilógie s názvom Deeper, v ktorom vzdáva poctu splitboardingu a vyzdvihnuje neutíchajúcu túžbu po dobrodružstve založenom na čistej ľudskej sile a jej možnostiach.

V roku 2012 navštívil Jones vo svojom filmovom pokračovaní s názvom Further najnedostupnejšie pohoria našej planéty. Za tento čin dostal v roku 2013 ocenenie National Geographic Adventurer of the Year. V tom istom roku získal uznanie Champions of Change od prezidenta Baracka Obamu, za prácu podporujúcu životné prostredie v rámci neziskovej organizácie Protect Our Winters.

Teraz dal Jones do kopy starých a nových priateľov, aby odovzdal pochodeň ďalšej generácii nespútaných vizionárov freeridu. Jeho štáb tvorí Bryan Iguchi, Luca Pandolfi, Ryland Bell, a ďalší. Jeremy s priateľmi opúšťa známe vyjazdené stopy v okolí Jackson Hole, jeho vlastnej krajiny zázrakov, aby sa vybral hľadať tie ideálne nejazdené stopy. Jonesovi sa taktiež pripisujú najšialenejšie prvo-zjazdy vo východnom pohorí Aljašky a v nepálskych Himalájach, kde je riziko rovnako vysoké ako hory samotné.

Higher je momentálne na svetovom turné s viac ako 200 zastávkami. Film je súčasťou oficiálneho výberu 62. San Sebastian Film Festival a zároveň je finalistom v kategórii Najlepší film 2014 Banff International Mountain Film Festivalu.

Vstupenky zakúpite v sieti predpredaj.sk

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu