Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Brittany (29) vie, kedy a ako umrie: Smrť príde 1. novembra v spálni!

Brittany nechce zomrieť, ale nemá na výber, tak aspoň umrie, ako chce ona Zobraziť galériu (4)
Brittany nechce zomrieť, ale nemá na výber, tak aspoň umrie, ako chce ona (Zdroj: YouTube)

SALEM - Brittany Maynardová je mladá žena, ktorá by za normálnych okolností mala celý život pred sebou. Bohužiaľ však trpí posledným štádiom rakoviny mozgu a nemá žiadnu šancu na uzdravenie. Preto sa rozhodla, že aspoň odchod z tohto sveta bude podľa jej predstáv. Všetko si podrobne naplánovala, aj to, kedy zomrie.

Dvadsaťdeväťročná Brittany žila až donedávna nebojácny život - behala maratóny, cdestovala po juhovýchodnej Ázii a dokonca vystúpila na Kilimandžáro. Nie je preto žiadnym prekvapením, že podobný odvážny prístup má aj voči smrti.

Brittany (29) vie, kedy
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube)

Sympatická Američanka začala tento rok v januári pociťovať silné bolesti hlavy. Zašla za lekárom, ktorý jej oznámil zdrvujúcu správu. Diagnóza znela - štvrtý stupeň glioblastómu, zhubného nádoru na mozgu. Tri mesiace po operácii sa zistilo, že nádor nielenže neustúpil, ale sa dokonca zväčšil. Odborníci jej dávali polroka života.

Brittany (29) vie, kedy
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube)

"Je to úplne mimo moju kontrolu. Rozprávala som sa s mnohými lekármi a všetci mi povedali, že umieranie s glioblastómom je strašné. Nechcem zomrieť, chcem žiť. Veľmi by som si priala, aby na moju chorobu existoval liek. Ale nie je. A preto, keď už mám zomrieť, tak s dôstojnosťou," uviedla Brittany v rozhovore pre magazín People.

Brittany (29) vie, kedy
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube)

Dôstojné umieranie pre ňu znamená, že si sama vyberie, kedy sa tak stane. Užije pilulku, ktorú jej predpísal lekár, a ktorá jej pomôže bezbolestne odísť z tohto sveta. Aby tak mohla urobiť, presťahovala sa zo San Francisca do Oregonu. Oregon je totiž len jedným z piatich amerických štátov, v ktorých platí zákon umožňujúci takto dobrovoľne umrieť. Maynardová bojuje za to, aby bol prijatý aj v ďalších.

Brittany plánuje zomrieť 1. novembra, niekoľko dní po manželových narodeninách. Stane sa tak na posteli v spálni, bude obklopená svojimi najbližšími a v pozadí bude hrať jej obľúbená hudba.

Brittany (29) vie, kedy
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube)

"Chcem ešte osláviť Danove narodeniny. Ale už to pre mňa začína byť naozaj ťažké. Mám čoraz väčšie bolesti a kŕče, som veľmi vyčerpaná. Pred dvoma týždňami ma museli hospitalizovať, lebo som mala dva záchvaty, po ktorých som dokonca na chvíľu stratila schopnosť hovoriť," dodáva odvážna žena, ktorá so svojím utrpením čoskoro skoncuje. 

Brittany sa rozhodla umrieť

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu