Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Muž dostal zázračný dar priamo z nebies: Po zásahu blesku sa stal klavírnym virtuózom!

Tony Cicoria predvádza svoju úchvatnú sonátu
Tony Cicoria predvádza svoju úchvatnú sonátu (Zdroj: YouTube)

NEW YORK - Keď ho v roku 1994 zasiahol blesk a on sa zobudil, v hlave mu hrala melódia a nevedel ju zastaviť. Z hudby, ktorú počul, sa čoskoro stala posadnutosť.

Z Tonyho Cicoria sa po zásahu blesku stal milovník vážnej hudby, ktorý len pred dvanástimi rokmi navštívil svoju prvú hodinu hry na klavír. Tú hudbu mi zoslala druhá strana, povedal Tony, ktorý zásah blesku nazval zázračným úderom. Svoju skladbu pomenoval Sonáta blýskania.

Kým bol Tony v roku 1994 ako 42-ročný zasiahnutý bleskom, žil v New Yorku a mal sa stať rešpektovaným ortopédom. K nehode došlo, keď bol v telefónnej búdke a hovoril s matkou. Pršalo a hrmelo.

„Spomínam si na záblesk svetla vychádzajúci z telefónu. Zasiahlo ma to do tváre. Potom si len pamätám, že som letel späť,“ hovorí o momente zásahu Tony, ktorý prežil aj vďaka prvej pomoci ženy čakajúcej pri búdke na telefonát.

Hoci neutrpel žiadne vážne zranenia alebo zmeny, ktoré by odhalil skener mozgu, zahorel vášňou pre písanie, skladanie a počúvanie klavírnej hudby. Ako hudobný skladateľ debutoval v roku 2007 a hudbe sa venuje dodnes, reportuje o zázračnom nebeskom zásahu britský denník The Metro. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu