Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Bezradní rodičia: Naše dieťatko (3) váži 70 kíl a stále má hlad!

Misael trpí Prader-Williho syndrómom Zobraziť galériu (4)
Misael trpí Prader-Williho syndrómom (Zdroj: YouTube)

CACHOEIRO DE ITAPEMIRIM - Trojročný Misael z Brazílie má genetickú poruchu, vďaka ktorej sa nedokáže prestať prejedať. Rodičia chlapca sú zúfalí, pretože keď chcú svoje dieťa prepraviť k lekárovi, musia zavolať taxík.

Keď sa Misael Caldogno narodil, vážil necelé tri kilá a pôsobil ako zdravé dieťa. Do prvého mesiaca však pribral takmer raz toľko. Dnes má už 3 roky a váži už neuveriteľných 70 kilogramov! Len zriedka však vychádza z domu, pretože keď sú s ním rodičia vonku, každý si chce Misaela odfotiť.

Misael chodieva von len
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: G1)

Chlapec žije s rodinou v juhobrazílskom meste Cachoeiro de Itapemirim a každý mesiac priberie asi tri kilá. Keď sa rodičia Misaela pokúsili jeho kalorický príjem znížiť, prejavil neovládateľný hnev, kričal a vynucoval si jedlo. „Aj keď s ním chceme ísť lekárovi, je to veľmi ťažké. Zakaždým potrebujeme privolať taxík,“ hovorí otec Misaela.

Bezradní rodičia: Naše dieťatko
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube)

Podľa lekárov Misael trpí Prader-Williho syndrómom (PWS), ktorý sprevádza nekontrolovateľná chuť jesť. Ide o nevyliečiteľnú genetickú vadu, v dôsledku ktorej môže byť negatívne ovplyvnený aj Misaelov vzrast a vývoj. Okrem hmotnosti je nekontrolovateľný aj Misaelov temperament. S touto poruchou prichádza na svet asi jeden z 15 000 novorodencov.

Bezradní rodičia: Naše dieťatko
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: G1)

Hoci má Misael rád blízkosť, humor a je dobrosrdečný, niekedy vybuchne záchvatom hnevu. Všetko nepredvídateľné mu spôsobuje stres. Ak sa však rodičom chlapca nepodarí obmedziť jeho príjem potravy, čoskoro sa nebude môcť pohybovať, informuje nemecký denník Bild.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu