Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Slovák Martin (34) sa stal v Anglicku bezdomovcom: Buď skončím vo väzení, alebo zomriem!

Kemp vo Worcestri je tŕňom v oku úradov
Kemp vo Worcestri je tŕňom v oku úradov (Zdroj: worcesternews.co.uk)

WORCESTER - Tridsaťštyriročný Slovák, ktorý býva pod mostom v anglickom meste Worcester, má obrovský problém. Čoskoro totiž bude musieť opustiť svoje dočasné bydlisko, čo sa mu vonkoncom nechce. Vyhlásil, že buď preto zomrie, alebo pôjde do väzenia.

Martin odišiel zo Slovenska pred dvadsiatimi rokmi, vo Worcestri žije osem rokov. V minulosti býval v hosteloch, odtiaľ ho ale spolu s ďalšími ľuďmi s podobným osudom vraj vyhodili. Usadil sa preto pod železničným mostom. Okrem neho si tam zriadili kemp aj imigranti z Poľska, Česka a Litvy, všetci vo veku od 21 do 50 rokov.

Na prvý pohľad im v táborisku nič nechýba; majú tam stany, police, sušiče na bielizeň, nástenné hodiny či iné "vychytávky", ktoré môžeme nájsť v každej domácnosti. Jedlo dostávajú bezdomovci z potravinovej banky a na toaletu chodia do denného centra, ktoré vo Worcestri zriadila reštaurácia McDonald's, čím vyvracajú podozrenia o tom, že vykonávať potrebu chodia do kríkov.

Slovák Martin (34) sa
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: worcesternews.co.uk)

Dlho už ale v kempe podľa všetkého nepobudnú. Polícia sa im totiž vyhráža deportáciou. Martin má už teraz z toho paniku. "Nie je veľa miest, kam by sme mohli ísť. Neviem, čo budem robiť, ak nás odtiaľto vyhodia. Buď skončím vo väzení, alebo zomriem," povedal portálu worcesternews.co.uk.

Abstinujúci alkoholik Martin zo svojho súčasného stavu viní aj úrady. "Správajú sa k nám, akokeby sme boli zvieratá. Keď ma vyhodili z hostela, spýtal som sa ich, kam mám ísť. Povedali mi: "Si už veľký chlapec, choď, kam chceš, je nám to jedno. Nie každý má to šťastie, že má prácu a dobrý život"."

K celej záležitosti sa vyjadril aj hovorca britskej dopravnej polície. "Sme si vedomí tohto problému a spolupracujeme s kolegami s našimi kolegami so železníc i členmi miestnej komunity, aby sme zistili, či tam dochádza k páchaniu priestupkov alebo trestných činov," uviedol.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu