Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Apple dnes priniesol svetu revolúciu pre iPhone: Čo prináša a ako ju stiahnete zadarmo!

Nový iPhone
Nový iPhone (Zdroj: repro apple.com)

BRATISLAVA - Konečne sme sa dočkali novej aktualizácie od Applu s názvom iOS 8. Stará sedmička priniesla výraznú zmenu vzhľadu, nová osmička bude znamenať skôr zmenu vo funkciách. Nainštalovať si ho bude môcť každý, kto využíva podporné zariadenia. Toto sú najväčšie zmeny, ktoré prináša.

Už včera večer mohli používatelia mohli sťahovať horúcu novinku. Ide o nový operačný systém iOS 8 od Applu. „iOS 8 je doteraz najväčší update – pre vývojárov aj pre všetkých ostatných. Ale toto nebolo jeho cieľom. Rozhodli sme sa vytvoriť čo najprirodzenejšiu a najužitočnejšiu skúsenosť – tá, ktorá je príjemne prekvapujúca a stane sa absolútne nepostrádateľnou prv, než sa spamätáte,“ napísala o novinke firma Apple.

Pre koho je určený?

iOS 8 bude určený pre všetky iPady, iPhony od verzie 4S a pre iPod Touch od piatej generácie. Majitelia starších prístrojov si po inštalácií budú musieť zvyknúť na spomalený režim. Najlepšie je mať pri vylepšení aspoň 3 GB voľného miesta.

Toto sú najväčšie zmeny

Fotky

Fotky sa budú ľahšie vyhľadávať. Pomocou zadania miesta, času sa oveľa rýchlejšie zorientujete, kde máte uložené vaše obrázky a videá. Takisto sa zlepší napríklad ovládanie zamerania a osvietenia pri fotení.

Správy

Pribudnú zvu­ko­vé a videové správy. Len stlačíte vyznačené tlačidlo, nahráte zvuk a jednoducho odošlete.

Dizajn

V novom systéme sa budete oveľa praktickejšie orientovať. Pribudnú nové skratky a každú notifikáciu vybavíte ihneď bez otvárania samotnej aplikácie.

Klávesnica

Intuitívnejšia klávesnica bude lepšie predvídať písanie celých slov. Písanie ako ho doteraz poznáme, sa môže stať minulosťou, chváli sa Apple. Pomocou pár dotykov budete schopní napísať celé vety. Klávesnica automaticky navykne na váš písací štýl a bude dopredu predvídať slová, ktoré chcete napísať. Tiež bude rozlišovať, s kým si píšete a podľa toho upravovať slová.

iCloud Drive

Vytvorí sa icloudové úložisko, do ktorého budete môcť ukladať fotografie, dokumenty a rôzne iné dáta. Prístup do neho bude z akéhokoľvek zariadenia Ios, os X alebo Windows 8.

Rodinné zdieľanie aplikácií

Mať rodinu sa podľa Applu oplatí. Až 6 ľudí z rodiny sa môže zapojiť do zdieľania filmov, kníh, hudby a rôznych aplikácií. Môžete si vytvoriť rodinný album, kde budete vidieť fotky a videá, ktoré tam pridávate. To isté platí aj o kalendári, budete schopní vidieť udalosti, ktoré čakajú na vašich blízkych.

Aplikácia Health

Zdra­vot­ná aplikácia Health má za cieľ vytvoriť databázu zdravotných údajov používateľa. Takto vytvorí akúsi zdravotnú kartu majiteľa a pre lekára bude možné v prípade núdze lepšie poznať váš zdravotný stav.

Aké sú riziká?

Keď ju aktualizujte, už nebude možné vrátiť starý operačný systém späť. Navyše staršie prístroje budú po aktualizácii pracovať v spomalenom režime. A ako pri každej novinke, aj tu sa budú vyskytovať chyby. Každej absolútnej novinke sa to stáva. Milióny ľudí na to začnú upozorňovať až po určitom čase používania.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu