Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Colníci pri kontrole neverili vlastným očiam: Auto plné drog patrilo kardinálovi z Vatikánu!

Auto kardinála Jorge Mariu Mejíu (vľavo) pravdepodobne chceli páchatelia zneužiť
Auto kardinála Jorge Mariu Mejíu (vľavo) pravdepodobne chceli páchatelia zneužiť (Zdroj: Twitter)

VATIKÁN - Štyri kilá kokaínu a dvesto gramov marihuany. Tento úlovok sa podarilo zadržať francúzskej polícii, keď prehľadávali pri bežnej hraničnej kontrole auto z Vatikánu. Patrilo argentínskemu kardinálovi. Vatikán sa k incidentu vyjadril a potvrdil, že auto patrí cirkevnému štátu.

Francúzi našli zásielku drog v aute s diplomatickými značkami Vatikánu. Kardinál Jorge Mejía ho cez svojho sekretára zveril do rúk dvom Talianom, ktorí v Španielsku zhromaždili štyri kilá kokaínu a približne dvesto gramov marihuany. Pri prechode do Francúzska ich zadržali colníci. Taliani si mysleli, že ich vatikánske značky ochránia, no veľmi sa prerátali.

Auto patrí 91-ročnému argentínskemu kardinálovi Jorgemu Mejíaovi. Bývalý knihovník rezignoval ešte v roku 2003 a po infarkte je pripútaný na vozík. Pápež František ho navštívil dva dni po zvolení v rímskej nemocnici.

Vatikán sa k incidentu okamžite vyjadril. Potvrdil, že auto patrí im, ale žiadny personál do toho zapletený nebol. Polícia v Lyone už začala vyšetrovanie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu