Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Sexi džihádistky z Viedne išli bojovať do Sýrie: Vaša dcéra je mŕtva, zavolali rodičom!

Sabina Selimovičová a Samra Kesinovičová sa rozhodli odísť do Sýrie ešte v apríli tohto roku. Zobraziť galériu (3)
Sabina Selimovičová a Samra Kesinovičová sa rozhodli odísť do Sýrie ešte v apríli tohto roku. (Zdroj: Interpol, YouTube)

VIEDEŇ – Európske krajiny, ktoré sú známe svojou otvorenou politikou v otázkach prisťahovalectva, si zvykli na odlišné myslenie, ktoré vpustili do svojich ulíc a miest. Vo Veľkej Británii sú známe situácie, keď sa manželky moslimov dali zviesť na cestu viery ich manželov, často presadzovanú veľmi ortodoxne. Podobné prípady sa už vyskytujú aj v susednom Rakúsku.

Dvojicu iba 15 a 16-ročných dievčat pôvodom z Bosny presvedčili reči vo viedenskej mešite natoľko, že sa rozhodli odísť ešte v apríli tohto roka do Sýrie a začať žiť podľa islamského práva – šaríe. Na sociálnych sieťach neustále zverejňovali fotografie v nikáboch dokonca s puškami v rukách.

Sabina Selimovičová a Samra
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Interpol, YouTube)

Sabina Selimovičová spolu s o rok staršou kamarátkou Samrou Kesinovičovou patria medzi niekoľko stoviek európskych občanov, ktorí odišli do Sýrie viesť svätú vojnu. Len z Nemecka sa k džihádistom vydalo 400 ľudí. Veľa z presvedčených bojovníkov sa však vracia domov po niekoľkých mesiacoch, cítia sa sklamaní márnymi snahami opozície a zaskočení brutálnymi vojnovými podmienkami.

Sabina Selimovičová a Samra
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Interpol, YouTube)

To však nie je prípad dvojice dievčat. Rakúske úrady dnes získali správu, že jedna zo slečien je pravdepodobne mŕtva. Túto informáciu potvrdil aj policajný zástupca Konrad Kogler, ako aj hovorca ministerstva vnútra Alexander Marakovits: „Ich rodičia boli informovaní, že hrozí, že ich dcéra je mŕtva.“ Zodpovední však nezverejnili informáciu, o ktoré z dievčat ide.

Ttieto prvotné informácie však vyvrátil spravodajský portál Heute.at, podľa ktorého sú obe dievčatá v poriadku a majú byť dokonca tehotné. Sabina sa vraj cez sociálne siete ozvala svojim rodičom, ktorým odkázala, že "nikto z nich nie je mŕtvy". Dievčatá sa v Sýrii vydali za bojovníkov z Čečenska.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu