Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Už ste pripravení na populárny beh nočnou Bratislavou? Štart sa pomaly blíži!

Bratislavský nočný beh Zobraziť galériu (3)
Bratislavský nočný beh (Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Bratislavský nočný beh je najdynamickejšie rozvíjajúce sa bežecké podujatie na Slovensku a zároveň jedno z najobľúbenejších pre svoju neopakovateľnú, priateľskú a priam magickú atmosférou, akú vedia vykúzliť uličky mesta po zotmení. O popularite podujatia svedčí aj fakt, že za päť rokov existencie počet jeho účastníkov narástol takmer štvornásobne!

Ďalším dôkazom je fakt, že mesiac po spustení registrácie je už viac ako polovica kapacity naplnená! Organizátori z agentúry BE COOL, v spolupráci s bratislavským magistrátom a mestskou časťou Staré Mesto, pripravili v tomto roku pre Telekom Night Run hneď niekoľko noviniek. Azda najzásadnejšia je zmena miesta štartu i cieľa.

„Telekom Night Run 2014 odštartuje opäť o 20:00 hod spred Novej budovy SND a centrom celého diania sa teda stane námestie v Eurovea. Mení sa aj dĺžka trate z 9 na 10 kilometrov, ktoré však účastníkom „ubehnú“ veľmi rýchlo, nakoľko popri trati bude čo obdivovať,“ hovorí šéf pretekov Peter Pukalovič.

Nočný beh cez hlavné
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: www.foto.mows.sk)

„Už tradičným lákadlom je prebeh pešou zónou historického centra mesta, no a najväčším ťahákom, na ktorý sa všetci isto tešia už teraz, bude úsek vedúci cez tunel pod hradným kopcom, ktorý sa stal poznávacím znamením a headlinom celého behu. A keďže tento rok sa pobeží opačným smerom, bežci si ho vychutnajú dole kopcom,“ dodáva s úsmevom. Ďalším lákadlom tohtoročnej trate je aj atraktívny úsek cez inak nesprístupnený prístav v blízkosti Eurovea.

Aby si Telekom Night Run naplno užili naozaj všetci, teda aj tí, ktorí s behom len začínajú, pripravil Bratislava Marathon Sport Club celú sériu pravidelných bezplatných tréningov, ktoré sa konajú pod vedením skúsených trénerov každý utorok o 18:00 na Magio pláži a vo štvrtok o 18:00 na Železnej studienke. Navyše, v sobotu, 6. septembra si budú môcť záujemcovia vyskúšať beh po zotmení na večernom tréningu, ktorý odštartuje o 20:00. 

Nočný beh cez hlavné
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: www.foto.mows.sk)

Vítaní sú i obyvatelia a návštevníci Bratislavy, ktorí sa svojím povzbudzovaním môžu stať súčasťou tohto netradičného bežeckého sviatku. Súčasťou predošlých ročníkov nočného behu Bratislavou boli aj mnohé známe tváre, ako napríklad Filip Šebo, Dominik Hrbatý, Matej Cifra, či Mikuláš Dzurinda. Všetky informácie k Telekom Night Run ako aj večernom tréningu nájdete na stránke www.bratislavamarathon.com. Lístky si môžete kúpiť na stránke predpredaj.sk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu