Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Rusi sa tešia, zatvárajú McDonald's: Pozrite sa, ako šaleli, keď v roku 1990 otvorili prvý!

Rady, akokeby predávali teplé rožky
Rady, akokeby predávali teplé rožky (Zdroj: YouTube)

MOSKVA - Ruský súd dnes rozhodol, že jedna z reštaurácií amerického reťazca s rýchlym občerstvením McDonald's v Moskve porušila hygienické predpisy a nariadil ju preto na 90 dní uzavrieť. Uviedla to tlačová agentúra RIA. Ide o reštauráciu, ktorá sa nachádza blízko Kremľa.

Ruský úrad na ochranu spotrebiteľov Rospotrebnadzor minulý týždeň nariadil dočasne uzavrieť niekoľko reštaurácií McDonald's v Moskve a Jekaterinburgu. Vyhlásil, že v prevádzkach zistil porušovanie hygienických predpisov a odmietol, že by išlo o odvetu za západné sankcie.

Súd uznal nálezy úradu na ochranu spotrebiteľov, podľa ktorého reštaurácia nedodržala niektoré hygienické nariadenia týkajúce sa spracovania a skladovania potravín. Úrad tiež tvrdí, že v niektorých častiach reštaurácie objavil baktériu E.coli.

McDonald's začiatkom apríla ukončil prevádzku svojich reštaurácií na Kryme, keď tento ukrajinský polostrov anektovalo Rusko. Niektorí ruskí politici vtedy vyzvali k uzavretiu všetkých reštaurácií tohto fastfoodového reťazca v Rusku.

McDonald'S má v Rusku 440 prevádzok, prvú otvoril v roku 1990 v Moskve. Ľudia boli ochotní čakať hodiny na to, aby mohli ochutnať niečo z tohto typicky amerického pokrmu. Hamburgery si medzi Rusmi rýchlo získali značnú popularitu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu