Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Internetom sa šíri neuveriteľná správa: Steve Jobs je živý a býva v Brazílii!

Selfie so Zobraziť galériu (2)
Selfie so "Stevom Jobsom" (Zdroj: reddit, imgur)

RIO DE JANEIRO - Steve Jobs žije! Takéto slová momentálne kolujú internetom po tom, ako sa na ňom objavila fotka, na ktorej je zachytený muž nápadne pripomínajúci spoluzakladateľa firmy Apple. Čo myslíte, je to naozaj on?

Keď Steve Jobs v roku 2011 podľahol rakovine, oplakával ho takmer celý svet. Bol to totiž veľký vizionár a priekopník v oblasti počítačového priemyslu.

Najnovšie sa v súvislosti s jeho smrťou objavila vlna nadšenia. Vraj vôbec nie je mŕtvy, ale žije na neznámom mieste v utajení. Užívateľ Redditu pod prezývkou "TheHorseSizedDuck" umiestnil pred pár dňami na tejto sociálnej sieti selfie fotku, ktorá by mohla tieto domnienky potvrdzovať. Okrem jej autora je na nej zachytený aj mladík, ktorý pred sebou na promenáde popri pláži v brazílskom Rio de Janeiro na invalidnom vozíku tlačí staršieho, očividne chorľavého muža. Ten vyzerá presne ako zosnulý zakladateľ jednej z najznámejších počítačových spoločností.

Čierny rolák a okuliare - presne ako zakladateľ Apple
Zobraziť galériu (2)
Čierny rolák a okuliare - presne ako zakladateľ Apple  (Zdroj: reddit, imgur)

Skutočný Jobs pár týždňov pred smrťou
Zobraziť galériu (2)
Skutočný Jobs pár týždňov pred smrťou  (Zdroj: reddit, imgur)

Okamžite po jej zverejnení sa začali objavovať najrôznejšie konšpirácie o tom, že Jobs žije. Zdravý rozum ale hovorí v tomto prípade jasnou rečou. Pravdepodobne ide o fotomontáž. Snímka však môže byť aj pravá. "Museli by sme zistiť o tej fotke viac. Napríklad, kedy presne bola zhotovená. Lebo je možné, že to je naozaj Jobs, čo by znamenalo, že navštívil Brazíliu ešte pred svojou smrťou," pouvažoval nahlas užívateľ BestTastingFish.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu