Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Smrť, ktorá vás pobúri: Úrady sa vykašľali na diabetika Davida (†59), zomrel od hladu!

David Clapson zomrel vyhladovaný a bez haliera
David Clapson zomrel vyhladovaný a bez haliera (Zdroj: Mirror)

HERTS - Bývalý vojak David Clapson (†59) bol diabetikom celý svoj život, no zlé nastavenie zákona spôsobilo, že napriek všetkej snahe o zlepšenie kvality zdravotnej starostlivosti, zomrel. Na účte mal necelých päť eur, pretože mu už dlhšiu dobu nechodili žiadne sociálne dávky. Zomrel vyhladovaný.

Po tom, ako opustil armádu, začal si hľadať prácu. Nemohol nastúpiť na trvalý pracovný pomer, lebo sa musel starať o svoju chorú matku. Obrátil sa tak na štát, aby mu zatiaľ, kým si nájde vyhovujúce zamestnanie, pomohol.

Kvôli zmeškanej schôdzke s poradcom, ktorý mu mal pomôcť nájsť si prácu, mu ale týždňový príspevok vo výške 90 eur odobrali. Nemal tak peniaze na jedlo či elektrinu. Úplne bez peňazí zomrel vo svojom dome na diabetickú ketoacidózu. Jeho sestra Gill Thompsonová si myslí, že svoj boj s úradmi jednoducho vzdal a podľahol depresii.

Vo svojej domácnosti mal len plechovku polievky a sardinky po záruke. Našlo sa aj šesť vrecúšok čaju a chladnička plnú inzulínu. Tá však kvôli nezaplateným účtom za elektrinu nefungovala. Patológ pri pitve zistil, že žalúdok mal úplne prázdny. Vedľa jeho tela v dome v Stevenage ležala kopa žiadostí o zamestnanie.

Jeho sestra Gill teraz bojuje s britskými súdmi a úradmi za zmenu systému prideľovania dávok v hmotnej núdzi a sociálnych dávok. Želá si len to, aby už nikto neumrel "horšie ako zviera".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu