Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Veľká archeologická hádanka: Jaskynné maľby majú byť dôkazom o mimozemšťanoch!

Mimozemšťania na indických nástenných maľbách Zobraziť galériu (2)
Mimozemšťania na indických nástenných maľbách (Zdroj: Twitter)

CHANDELI/GOTITOLA - Jaskynný systém v Indii skrýva ešte mnohé tajomstvá, no to, čo archeológovia objavili teraz, dáva zabrať aj najväčším mozgom súčasnosti. V regióne Charama v oblasti Kanker odhalili nástenné maľby, ktoré zobrazujú humanoidné bytosti s nevýraznými tvárami a objekt, ktorý by sa dal považovať za vozidlo. Tieto maľby sú podľa odhadov staré zhruba 10-tisíc rokov.

Archeológ JR Bhagat verí, že nástenné maľby z indického štátu Chhattisgarh budú dôkazom takzvanej paleokontaktnej hypotézy, ktorá predpokladá, že Zem v praveku navštívili vyspelé mimozemské bytosti.

„Výsledky naznačujú, že ľudia v prehistorických časoch mohli vidieť alebo si predstavovať bytosti z iných planét, ktoré sú neustálym terčom zvedavosti bežných ľudí aj výskumníkov. Pre ďalšie zistenia je však nutný rozsiahly výskum. Oblasť Chhattisgarh v súčasnosti nemá k dispozícii žiadneho experta, ktorý by bol schopný tieto veci vyjasniť,“ povedal pre denník Times of India Bhagat.

Jaskyne spadajú pod obec Chandeli a Gotitola, v ktorých sa traduje príbeh o „Rohela ľuďoch“ (tzn. Malých), ktorí v minulosti prišli z nebies a odviezli niekoľkých dedinčanov, ktorí sa nikdy nevrátili.

Mimozemšťania na indických nástenných
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter)

„Maľby sú nakreslené prírodnými farbami, rokmi iba málo vyblednuté. Podivne tvarované figúry držia objekty podobné zbraniam, pričom nemajú jasné rysy. Špeciálne, chýbajú im ústa a nosy,“ opisuje archeológ svoj nález. „Na niektorých obrazoch ich dokonca vidno vo skafandroch. Nemôžeme poprieť možnú predstavivosť prehistorických ľudí, ale ľudia si väčšinou nepredstavovali také veci,“ dodal Bhagat.

Nálezmi sa bude v nasledujúcich týždňoch zaoberať Štátny ústav archeológie a kultúry v Chhattisgarh, ktorý plánuje spolupracovať s Indickou národnou vesmírnou agentúrou a NASA.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu