Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Marcelovi oznámili, že porazil rakovinu: O pár minút zomrel rodičom v náručí cestou od liečiteľa!

Suchý si podiel na smrti Marcela nepriznal Zobraziť galériu (3)
Suchý si podiel na smrti Marcela nepriznal (Zdroj: YouTube, rozhlas.cz)

PRAHA - Celé Česko pobúril prípad štyridsaťpäťročného muža, ktorý trpel rakovinou krvi. Klasickú liečbu odmietol a namiesto toho sa zveril do rúk liečiteľovi. A to sa mu stalo osudným. Myslel si, že sa uzdravuje, ale bohužiaľ to bolo presne naopak. Zomrel.

O strašnom prípade s tragickým koncom informoval Český rozhlas. V jeho centre sa ocitol Marcel Wimmer, ktorému diagnostikovali leukémiu. O klasických lekároch však nechcel ani počuť a obrátil sa na alternatívne liečiteľstvo. Konkrétne spoločenstvo ľudí, ktoré si hovorí Slnko nádeje.

"Zázračná" liečba však akosi nezaberala. Marcel chradol, pretože choroba rýchlo postupovala, hoci bol presvedčený o opaku. "Tvrdili mu, že keď sa dostane bolesťami na totálne dno, tak sa vlastne znova narodí a bude sám liečiť ľudí," povedala pre Český rozhlas Marcelova kamarátka Jiřina Dvořáková.

Na čele spolku, do ktorého sa chorý muž uchýlil, vedie guru, ktorého pravé meno je Jiří Suchý. Marcelovi hneď po príchode do ich sídla vynadal, že navštívil lekára. Po niekoľkých dňoch Slnko nádeje kontaktovalo pacientových rodičov, aby im oznámilo, že ich syn "je už z osemdesiatich percent zdravý a aby si pre neho čo najrýchlejšie prišli". Wimmerovci ich poslúchli. Keď prišli na miesto, zostali v šoku. Marcel bol totiž v hroznom stave. Dolu po schodoch ho vlastne niesli a keď ho chceli posadiť na stoličku, spadol na zem. "To bol de facto koniec," spomína otec Jiří. Marcel skolaboval a už sa neprebral. Zomrel v príšerných bolestiach a rodičom v náručí.

Marcelovi oznámili, že porazil
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: rozhlas.cz)

Prípad zaujal pracovníkov Rádiožurnálu, ktorí začali pátrať. Do spolku, či skôr sekty, nasadili človeka, ktorý predstieral, že má nádor v hlave. Suchý mu povedal, že ho uzdraví a že sa mu bude venovať o dva týždne. Pre človeka s tak vážnou diagnózou môže mať pritom tak dlhé čakanie fatálne následky. 

Figurant nakoniec dorazil na statok a tajne nahral všetky rituály, ktoré sa v dome odohrávali. Počas prvej seansy mu Jiřího asistentka Jiťulka diagnostikovala neexistujúci nádor a guru potom začal čarovať. Čo v preklade znamená tlieskanie rukami a dialóg sám so sebou. Mladíkovi vysvetlil, že každý človek má dušu, ktorá má päť tiel a duší - fyzickú, emocionálnu, esenciálnu, x-faktorovú a voľnú duchovnú.

Figurantovi Suchý po pár sedeniach oznámil, že liečba prebieha úspešne a "nádor" sa zmenšil o dva centimetre. Nastal teda čas, aby sa spýtal "univerza", akú si má účtovať cenu. Konečná suma znela 3500 korún (približne 130 eur).

Redaktori Rádiožurnálu údajného liečiteľa samozrejme konfrontovali. Ten sa bránil tvrdením, že nelieči, iba odblokováva a poskytuje poradenstvo. Taktiež poprel, že by mal niečo spoločné so smrťou Marcela Wimmera. Keď sa dozvedel o tom, že jeho klamstvá sú nahrané, bol zaskočený. Vykrúcal sa, ako to len šlo a nakoniec pred novinármi zabuchol dvere.

Marcelovi oznámili, že porazil
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

Asi každému je jasné, že Slnko nádeje nie je žiadnou geniálnou ozdravovňou, kde sa konajú zázraky. V skutočnosti ide o firmu, ktorá je zapísaná v českom obchodnom registri ako "eseročka".

Na Slovensku pôsobia desiatky liečiteľov, medzi ktorými môžu byť podvodníci, ktorí svojou liečbou len ničia zdravie! Prečítajte si na Vyšetrení, ako spoznať liečiteľov od šarlatánov!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu