Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Učiteľky roka: Takto žiakov prinútila k vzornej dochádzke!

Učiteľka dodržala sľub a za odmenu pred žiakmi vybozkávala prasiatko
Učiteľka dodržala sľub a za odmenu pred žiakmi vybozkávala prasiatko (Zdroj: northdevonjournal.co.uk)

BIDEFORD – Čo myslíte? Odhodlá sa na niečo podobné aj niektorý zo slovenských pedagógov? Anglická učiteľka Amy Hoare (46) dokázala prinútiť žiakov k 100-percentnej dochádzke. Stavila sa s nimi, že pobozká prasa.

Amy učí piatakov na základnej škole West Croft Junior School v meste Bideford v anglickom grófstve Devon. Priznáva, že k stávke ju inšpiroval istý čínsky kolega menom Chung Jo-a-ming.

„So žiakmi si často čítame noviny, aby mali obraz o dianí vo svete. Našli sme článok o čínskom učiteľovi, ktorý sľúbil žiakom, že pobozká prasa, ak prestanú rozhadzovať odpadky,‟ vysvetľuje Amy. „Zo žartu som triede povedala, že by som to mohla urobiť tiež, keby týždeň nevymeškali ani jednu hodinu,‟ opisuje.

To však ešte netušila, čo na seba ušila. Deti totiž s predstavou učiteľky bozkávajúcej sa s prasaťom skutočne poctivo chodili do školy každý deň bez jedinej absencie. A keď už to učiteľka sľúbila, nemohla inak než si za svojim slovom stáť. Vlastne ležať.

Deti vzala na školský výlet na farmu The Big Sheep, kde jej ochotne požičali vietnamské prasiatko. Amy si za nadšeného potlesku žiakov k prasiatku ľahla a pekne ho vybozkávala.To len dokazuje, že neexistujú zlí žiaci. Len ich treba správne motivovať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu