Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Príbeh hrdinky (†22), ktorá obetovala život na topiacom sa trajekte: Zachránila veľa detí!

Park Ji – Young
Park Ji – Young (Zdroj: Foto: youtube)

SOUL - Kórejčania vzdávajú hold mladej, len 22-ročnej Park Ji-Young. Bola na palube trajektu, ktorý sa potopil minulý týždeň. Namiesto záchrany vlastného života pomáhala topiacim sa ľuďom tým, že im rozdávala záchranné vesty. Sebe ju však neobliekla, najprv chcela pomôcť ostatným. Statočná hrdinka zachránila desiatky životov. Na rozdiel od kapitána, ktorý sa z miesta nešťastia doplavil do bezpečia, mladá žena obetavo pomáhala. Pri záchrane druhých zomrela.

Stále pokračuje úpenlivé úsilie o záchranu ľudí, ktorí boli na palube juhokórejského trajektu Sewol. Ten sa potopil ešte minulý týždeň. Doteraz je známe, že zomrelo 159 osôb.  Nielen Kórejčania, ale aj celý svet vzdáva hold mladučkej len 22-ročnej Park Ji – Young. Krátko pred svojou smrťou totiž zachránila v chladnej vode mnoho mladých ľudí, ktorí boli v osudnom trajekte.

Park prišla kvôli rakovine o otca. Musela prestať chodiť do školy, aby mohla pracovať a pomáhať mame živiť rodinu. To však nevedela, že si podpisuje vlastnú smrť. Na trajekte bola členkou posádky a pracovníčkou bufetu.

Novodobý Titanic

Obrovské nešťastie novodobého Titanicu má oproti potopenému parníku spred sto rokov jeden veľký rozdiel. Kapitán Titanicu zomrel statočne na lodi so stovkami pasažierov, nenastúpil do záchranného člnu, aby sa bezpečne doplavil na pobrežie. Kapitán juhokórejského trajektu tak však neurobil. Prezidentka Pak Kun – hje dokonca prirovnala časť posádky a kapitána k vrahom. Kórejčania, ale aj celý svet teraz vzdávajú hold mladučkej Park.

Zatiaľ čo sa kapitán zabalený v deke už vyhrieval na brehu, Park na palube topiaceho sa trajektu obetavo zachraňovala desiatky ľudí, sama však pomoc nenašla. Pasažierom, ktorými boli mladí stredoškoláci, rozdávala záchranné vesty, sama si ju však neobliekla. Keď sa jej pýtali, prečo tak neurobí, podľa svedkov povedala: "Najprv zachránim vás, posádka pôjde posledná." Pre záchranné vesty  neváhala dobehnúť aj do podpalubia. Nakoniec pre ňu žiadna nezostala.

Zachránila mnohých mladých ľudí

Mnoho zachránených cestujúcich vďačí za svoj život práve obetavej stevardke. "Naša Ji-Young musela umrieť, zatiaľ čo kapitán utiekol. Je to krajne nespravodlivé," vyjadrila sa teta dievčaťa.

Stovky ľudí už opísalo Park ako statočnú a odvážnu: "Vzdala sa svojho ​​života, aby pomohla zachrániť mladých ľudí. Je to zarmucujúce a poučné zároveň.“ Ďalší dodávajú: „Na svete skutočne existujú dobrí ľudia.“

Ako informuje inquisitr.com, telo Park Ji - Young bolo nájdené mŕtve, plávajúce v mori. Pamätať si ju navždy budú, ako aj jej obetavú statočnosť, ľudia, ktorým zachránila život. Juhokórejská polícia v súvislosti so stroskotaním trajektu zatkla celkovo 11 členov posádky.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu