Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Amputovali mu penis: Lekári ho dali znovu dokopy, teraz má syna!

Mike s rodinou
Mike s rodinou (Zdroj: Foto: nydailesnews)

MISSISSIPPI – Nepredstaviteľné sa stalo skutočnosťou. Muž, ktorému ešte v detstve pri obriezke zničili penis, sa po rokoch konečne teší v kruhu svojej rodiny. S milovanou ženou má syna a na minulosť sa usiluje zabudnúť.

Keď bol Mike Moore z Mississippi ešte dieťa, mal zdravotné problémy. V siedmich rokoch trpel infekciou, a tak mu lekári odporučili obriezku. Jednoduchý zákrok, však „fundovaní odborníci“ nezvládli a ešte ako malému chlapcovi mu museli amputovať penis.

Keď však Mike dospieval, azda netreba ani hovoriť, akými traumami si musel prejsť. Veľmi dobre poznal, čo to je hanbiť sa, mať depresie, ba dokonca pokúsil aj, čo je šikanovanie. Vzťahy so ženami sú v jeho živote samostatnou kapitolou, keď sa vôbec o kapitole dá hovoriť.

Pred ôsmimi rokmi podstúpil dnes už tridsaťročný muž ďalšiu operáciu. Plastický chirurg Gordon Lee zo Standfordského medicínskeho centra v Kalifornii mu ponúkol, že mu jeho penis rekonštruuje. Operácia sa vydarila, no jeho prvá manželka ho opustila. Podľa muža sa nezvládla pozerať na to, čo „s tým“ lekár urobil.

O pár rokov však stretol svoju druhú manželku Heather. Tá ho prijala takého, aký je. Manželia sa vskutku milujú, a preto sa rozhodli, že chcú dieťatko. Vďaka asistovanej reprodukcii sa po odobratí Mikeových spermií podarilo jeho manželke otehotnieť. Radosť zo syna je neopísateľná. „Jediná vec, po ktorej som v živote túžil, bolo mať rodinu.  Nikdy som neveril, že sa mi to môže splniť. Mať manželku, ktorá ma bude milovať a deti... ,“ citujú Mikea britské médiá. 

Za terajším šťastným rodinným životom stojí plastický chirurg Lee: „Mikeov príbeh je jedinečný a jedným z prvých v histórii, kedy sa mužovi podarilo mať dieťa po celkovej rekonštrukcii penisu,“ povedal.

Aj keď ide o citlivú a intímnu tému, Mike sa s rodinou rozhodol  o svojom osudom hovoriť nahlas. Chcú dať nádej aj ostatným, ktorí prešli alebo prechádzajú podobným traumatickým zážitkom. Synček má pol roka a po pôrode navštívili lekára, ktorý im pomohol, aby sa mu osobne poďakovali.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu