Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Tajomná legenda na pokraji rozlúsknutia: Satelitné FOTO možno odhalilo Lochnesskú príšeru!

Je to Lochnesská príšera? Zobraziť galériu (3)
Je to Lochnesská príšera? (Zdroj: apple)

LONDÝN - O odhalenie existencie Lochnesskej príšery sa už pokúšali ľudia pomocou najmodernejšieho sonaru a dokonca aj čarov, ale zdá sa, že všetko, čo budú odteraz potrebovať k jej vypátraniu, je jednoduchá mobilná aplikácia od spoločnosti Apple. Ide v podstate o satelitnú mapu pre iPhone a iPad a dvom mladíkom sa už jej prostredníctvom podarilo zachytiť čosi, čo by mohlo byť práve týmto legendárnym tvorom.

Peter Thain z Northumberlandu a Andy Dixon z Durhamu boli ohromení z nálezu, ktorí urobili pri pátraní po zaujímavostiach na satelitných snímkach. Dixon sa čiste náhodou rozhodol, že by sa mohol poobzberať v okolí Loch Ness, či tam nenájde niečo zvláštne, keď sa mu naskytol neuveriteľný pohľad.

"Videl som niečo veľké pod vodou a uložil som si to do telefónu. Moja prvá myšlienka bola, že je to príšera, a tak som kontaktoval Garyho Campbella z oficiálneho klubu Lochnesskej príšery... Som skutočne nadšený a neviem sa dočkať, kedy sa vydám na sever na návštevu, samozrejme aj s kamerou," dodal Dixon, ktorý je však sklamaný tým, že od tej doby už nič pozoruhodné nenašiel.

"Ako prvú sme dostali informáciu od Petra koncom minulého roka, ale trvalo to nejaký čas, kým sme sa pokúšali zistiť, čo to bolo. Spočiatku to išlo ťažko, pretože sa to neobjavilo na všetkých on-line satelitných snímkach, ale iba na niektorých produktoch Apple," objasnil začiatky pátrania denníku Daily Mail Campbell.

Potom sa však začiatkom tohto roka ozval Andy Dixon a vniesol do nepresností trochu viac svetla. Snímky odkonzultovali s plavebnými odborníkmi a tí im mali potvrdiť, že aj keď zachytený objekt vyzerá na prvý pohľad ako loď, nie je to tak.

Otázne však teda zostáva, čo to môže byť, ale Campbell sa domnieva, že podľa veľkosti by mohlo ísť naozaj o Nessie. Teší ho ešte aj to, že príšera plávala pravdepodobne tesne pod hladinou, takže sa určite niekde vynorí.

Minulý rok totiž priaznivcov Nessie zachvátili obavy, keďže došlo k významnému zníženiu pozorovaní. V podstate boli len tri a aj tie sa ukázali ako falošné. Pri jednom išlo o vlnu, druhom o kačku a tretie ani nebolo urobené v Loch Nesse. Pritom za posledných 1500 rokov bol tento legendárny tvor vraj videný až 1036-krát.

Tajomná legenda na pokraji
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: apple)

Tajomná legenda na pokraji
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: apple)

Tajomná legenda na pokraji
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: apple)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu