Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Nevyriešené záhady, ktoré vám nedajú spať: Pravdu o nich sa už zrejme nikdy nedozvieme!

Zobraziť galériu (8)
(Zdroj: viralnova.com)

BRATISLAVA - Ľudia sa ich pokúšajú rozlúštiť už celé desaťročia a vyšetrovateľom nedajú spávať. Nazrite do zákulisia čudesných nálezov a tajomných príbehov, o ktorých sa pravdu zrejme už nikdy nedozvieme.

1 . Hliníkový klin z Aiudu

Nevyriešené záhady, ktoré vám
Zobraziť galériu (8)

V roku 1974 objavili neďaleko rumunského mesta Aiud na brehu rieky Mureš hliníkový predmet v tvare klinu. Nachádzal sa asi 10 metrov pod zemou spolu s dvoma kosťami mastodonta, vyhynutého chobotnatca z doby ľadovej. Zliatina, z ktorej je vyrobený, obsahuje hliník. Ten bol však objavený až v roku 1808 a vo väčších množstvách sa začal vyrábať až v roku 1885. Keďže klin bol nájdený v rovnakej vrstve, ako kosti mastodonta, predpokladá sa, že by mohol byť starý asi tak 11 tisíc rokov.

Niektorí veria, že hliníkový klin z Rumunska je dôkazom toho, že našu Zem navštívili mimozemšťania. Neexistuje totiž žiaden spôsob, akým by ľudia vytvorili takúto zliatinu pred toľkými rokmi.

2. Babushka Lady

Nevyriešené záhady, ktoré vám
Zobraziť galériu (8)

Atentát na amerického prezidenta Johna Fitzgeralda Kennedyho dodnes skrýva množstvo tajomstiev. Jedným z nich je aj neznáma žena, ktorej postava sa objavila na fotografiách novinárov. Mala oblečený hnedý kabát a na hlave šatku, vďaka čomu si vyslúžila prezývku Babushka Lady. Na záberoch má v rukách niečo, čo pripomína fotoaparát, ktorým mala z bezprostrednej blízkosti zachytiť prejazd prezidentskej kolóny v čase atentátu.

Krátko po tom mala odísť smerom na Elm Street. FBI vtedy verejne vyzvala ženu, aby sa prihlásila a poskytla snímky z miesta činu. Nikdy tak však neurobila a dodnes nik netuší, kto je záhadná žena z fotografií.

3. Cikáda 3301

Nevyriešené záhady, ktoré vám
Zobraziť galériu (8)

Posledné tri roky sa vždy v januári na internete spúšťa záhadná logická hra, ktorej autorom je niekto, kto sa nazýva "3301". Jej symbolom je cikáda a ide o súbor hádaniek z kryptografie, matematiky, literatúry, či filozofie. Odkazy na hru na internete sa už objavili aj v Poľsku, na Havaji, v Španielsku Austrálii či Kórei. Anonym s prezývkou "3301" tvrdí, že sa takýmto spôsobom snaží nájsť inteligentných jedincov. Nehovorí však, prečo.

Viacerí sú presvedčení o tom, že zložité hádanky sú akýmsi náborom do organizácii ako CIA či MI6.

4. Kameň Dighton

Nevyriešené záhady, ktoré vám
Zobraziť galériu (8)

Kameň Dighton je 40-tonový balvan, ktorý sa nachádza na brehu rieky Taunton v  Massachusetts a je pokrytý záhadnými petroglyfmi. Už takmer 300 rokov ľudia špekulujú o jeho pôvode a význame. Od roku 1680, kedy balvan objavili anglickí kolonisti, sa pátrači pokúšali rozlúštiť znaky na kameni, avšak bezúspešne.

V roku 1963 štátni úradníci kameň odniesli a uchovali. Niektoré zo šialených teórii tvrdia, že ide o dielo Portugalcov, Číňanov či dokonca antických Feničanov.

5. Zelené deti

Nevyriešené záhady, ktoré vám
Zobraziť galériu (8)

Ide o dve deti, ktorá sa objavili v dedine Woolpit v anglickom Suffolku v 12. storočí. Brat a sestra mali zelenú pokožku, no okrem toho na prvý pohľad vyzerali rovnako, ako ich detskí rovesníci. Rozprávali nezrozumiteľnou rečou a odmietli jesť čokoľvek iné, ako plody z fazuľových strukov.

Neskôr ich pokožka zelenú farbu stratila a keď sa naučili hovoriť po anglicky, tvrdili, že sú z krajiny Svätého Martina, ktoré je temný miestom, kde slnko nikdy nevychádza vysoko nad obzor. Putovali vraj popri rieke svetla, keď začuli zvuk zvonov. Potom dorazili do Woolpitu. Niektoré z nezvyčajných teórií hlásajú, že mohlo ísť o deti z paralelnej dimenzie či malých mimozemšťanov.

6. Dvojičky Pollockové

Nevyriešené záhady, ktoré vám
Zobraziť galériu (8)

V roku 1957 sestry 11-ročná Joanna a 6-ročná Jacqueline Pollockové zahynuli pri tragickej autonehode v Northumberlande. O rok neskôr ich matka porodila ďalšie dvojičky a pomenovala ich Jennifer a Gillian.

Mladšia z dvojčiat, Jennifer, sa narodila s materskými znamienkami presne na tých istých miestach, ako jej mŕtva sestra Jacqueline. Dvojičky sa samé od seba začali hrať s obľúbenými hračkami ich nebohých sestier bez toho, aby o nich vedeli. Rodičov tiež prosili, aby ich zaviedli do parku, v ktorom nikdy predtým neboli. Ich zosnulé sestry však áno.

V tej dobe veľmi uznávaný psychológ Ian Stevenson študoval tento prípad do hĺbky a dospel k záveru, že je pravdepodobné, že do dievčat sa reinkarnovali ich zosnulé sestry.

7. Zabijak Zodiac

Nevyriešené záhady, ktoré vám
Zobraziť galériu (8)

"Rád zabíjam ľudí, pretože je to veľká zábava." To sú slová z jedného z množstva šifrovaných listov, ktoré do sanfranciského denníka poslal muž s prezývkou Zodiac. Koncom 60. rokov 20. storočia terorizoval obyvateľov Bay Area, pričom minimálne piatich z nich zavraždil. Začalo to zabitím páru milencov v aute na poľnej cestičke v decembri 1968.  

Nasledujúcich 10 mesiacov vyčíňal ešte niekoľkokrát. Zastrelil pár vo verejnom parku, zviazal a dobodal ďalšiu ženu s mužom neďaleko jazera a zastrelil taxikára. Zodiac sa po celý čas zahrával s políciou i médiami. Do novín posielal zašifrované listy či krvavé oblečenie, aby dokázal, že on je vrah, ktorého hľadajú. Policajti vypočuli množstvo podozrivých, no páchateľa nikdy nedolapili.  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu