Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Kaderník si vystrelil zo severokórejského diktátora: Týmto poriadne vytočil diplomatov!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: FB)

LONDÝN - Z absurdného nariadenia zo Severnej Kórey, že mladí študenti musia nosiť iba predpísaný účes po svojom vodcovi, si spravil mladý Brit reklamu. Do výkladu svojho kaderníctva zavesil obrázok diktátora s ponukou na zľavu na účes. Okamžite ho navštívili veľvyslanci zo severokórejskej ambasády.

Univerzitní študenti mužského pohlavia v Severnej Kórei si musia dať urobiť rovnaký účes, aký má vodca Kim Čong-un. Takto znelo nariadenie spred niekoľkých dní od mladého diktátora.

Štátom nariadená smernica začala platiť v hlavnom meste Pchjongjang približne pred dvoma týždňami, uviedlo Rádio Slobodná Ázia. Začína sa však postupne uplatňovať v celej krajine - hoci niektorí ľudia vyjadrili výhrady voči takému vzhľadu. Jeho typickou súčasťou sú vyholené boky hlavy.

Toto využil Mo Nabbach z M&M Hair Academy zo západného Londýna. Vystavil obrázok diktátora s ponukou na zľavu pre pánske strihy. Okamžite sa pri tomto kaderníckom salóne objavili veľvyslanci Severnej Kórey, ktorí si ho prezerali a zapisovali poznámky.

Máte zlý účes? 15% zľava na pánske strihy v apríli
Zobraziť galériu (2)
Máte zlý účes? 15% zľava na pánske strihy v apríli  (Zdroj: FB)

Kuriozitou je, že kórejská ambasáda sa nachádza iba 10 minút pešo od kaderníctva. Prípad sa dostal aj na políciu, ale tá žiadne porušenie zákona nezistila.

Severokórejskí veľvyslanci sa sťažovali, že je to bezohľadné pohŕdanie Kim Čong Unom. Mo Nabbach sa dokonca začal obávať aj o svoj život, ale nakoniec si povedal, že máme demokraciu a existuje sloboda slova.

Absurdné nariadenie chcel kaderník využiť vo svoj prospech. Pred nedávnom severokórejský diktátor nariadil povinné nosenie účesu podľa seba univerzitným študentom.

Kaderník si vystrelil zo
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB)

Zdá sa, že účesy v Severnej Kórei schvaľuje štát už nejaký ten čas - až doteraz si mohli ľudia zvoliť spomedzi 18 účesov pre ženy a desiatich strihov pre mužov. Severokórejská štátna televízia viedla kedysi dokonca kampaň proti dlhým vlasom a hlásala: "Ostrihajme si vlasy v súlade so socialistickým spôsobom života."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu