Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Vraha mali popraviť obesením: V poslednej chvíli zasiahla matka obete!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: dailymail.co.uk)

TEHERÁN - Iránsky odsúdenec a vrah mal odvisnúť na popravisku, ale v momente popravy dobehla k nemu matka zavraždeného syna. Prefackala ho a odpustila mu. Otec obete zase zvesil vrahovi slučku z hlavy. Takto zachránili život vrahovi svojho syna.

Ešte pred pár rokmi sa odsúdenec a vrah pod menom Balal, dostal do roztržky s 18-ročným mladíkom. Spustila sa pouličná bitka a Balal mladíka nechtiac zabil. Nemal to v úmysle, ale smrť už nijako nemohol odčiniť.

V Iráne platia prísne zákony. Smrť za smrť nie je ničím výnimočná. Ibaže v tomto prípade v momente, keď sa Balal pozeral smrti do očí, pribehla matka chlapca, ktorého zabil a zachránila ho. Matka mala pritom odkopnúť stoličku, na ktorej odsúdenec stál, aby ho takto pripravila o život.

Matka vrahovi svojho syna zachránila život
Zobraziť galériu (2)
Matka vrahovi svojho syna zachránila život  (Zdroj: dailymail.co.uk)

No žena spravila niečo nečakané. Dala mu facku a odpustila mu vraždu svojho syna. Jej manžel zase zvesil slučku z krku. Následne sa žena rozplakala a ihneď za ňou dobehla matka odsúdeného vraha a ďakovala jej. So zaviazanými očami, Balal si myslel, že sa nadychuje poslednýkrát v živote. Pre neho to bol zázrak.

Neuveriteľné vec sa stala v severnej provincii Mazandaran. V islamskom práve šaríja sa mala rodina zavraždeného mladíka podieľať na poprave. Verejné popravy sa konajú v Iráne bežne. V počte popráv je pred islamským štátom iba India. Balalov život je zachránený, no väzenie ho určite neminie. Rodina obete môžu rozhodnúť o rozsudku smrti, nie však o uväznení.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu