Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Akty X na oblohe: Záhadný čierny kruh nad Anglickom vyvolal hrôzu!

Záhadný kruh na oblohe
Záhadný kruh na oblohe (Zdroj: Foto: youtube)

LONDÝN - Georgine Heap (16) sa podarilo na svoj iPhone natočiť nezvyčajný úkaz. So svojou mamou hrala tenis neďaleko britského hradu Warwick, keď zrazu spozorovala na oblohe podivný úkaz v tvare takmer dokonalého kruhu. Išlo o nezvyčajný meteorologický jav? Odborníci jednoznačnú odpoveď nedali.

Školáčka hrala tenis so svojou mamou neďaleko hradu Warwick. Z ničoho nič spozorovala na oblohe nečakaný úkaz. Išlo o záhadný čierny kruh, ktorý sa behom troch minút rozplynul. Podivnosť zachytila na svoj iPhone a následne zverejnila na internete. „Plávalo to ako mrak a potom to zmizlo. Neboli to však vtáky. Bolo nás tam asi desať. Zastavili sme sa a len sme sa na to pozerali,“ hovorí o podivnom zážitku mladé dievča.   

Ako uvádza denník Daily Mail, pôvod čierneho kruhu je stále záhadou. O kúdoľ dymu zrejme nešlo, lebo miestni hasiči povedali, že v tej oblasti neboli hlásené žiadne požiare. Meteorológovia potvrdili, že s počasím to nesúvisí.

Bývalý vládny poradca pre nevysvetliteľné javy Nick Pope povedal, že kruh je organický. „Je to skutočne bizarná fotka. Vyzerá to ako dymový prstenec, ale nevidno, odkiaľ by mohol pochádzať,“ povedal pre denník.

Možným vysvetlením je, že išlo o akýsi nezvyčajný meteorologický jav alebo to bolo zoskupenie nejakého hmyzu. „Nikdy doteraz sme však nezaznamenali, že by sa hmyz takto správal. Takže ak je toto vysvetlenie, ide o skutočné Akty X,“ skonštatoval Pope.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu