Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Silný príbeh mladej bojovníčky: Za protest smrť!

Volám sa Malala
Volám sa Malala (Zdroj: ipark.sk)

Obyčajné dievča, ktoré nahnevalo samotný Taliban - Malala. Už v detskom veku sa stala bojovníčkou za práva detí a žien, a takmer kvôli tomu prišla o život...

V knihe Volám sa Malala od mladej pakistanky nájdete mimoriadne silný príbeh, ktorý budete chcieť dočítať na jeden dych. 

Keď Taliban prevzal vládu nad údolím Svát v Pakistane, jedno malé dievča sa odvážilo nahlas protestovať. Malala Jusafzaiová sa odmietla nechať umlčať a bojovala za právo na vzdelanie pre seba aj ostatné dievčatá. V utorok 9. októbra 2012, keď mala pätnásť rokov, takmer za to zaplatila životom. Keď sa vracala autobusom zo školy domov, bojovníci Talibanu jej z tesnej blízkosti strelili do hlavy. Len málokto veril, že prežije.

Malalino zázračné uzdravenie vo Veľkej Británii ju nasmerovalo na jedinečnú cestu z odľahlého údolia v severnom Pakistane až do sály Organizácie Spojených národov v New Yorku. Ako šestnásťročná sa stala symbolom mierového protestu a najmladšou laureátkou na Nobelovu cenu za mier v histórii.

Kniha Volám sa Malala je pozoruhodný príbeh rodiny trpiacej globálnym terorizmom. Príbehom otca, ktorý sa zastával svojej dcéry a založil školu pre dievčatá, aby tak ako muži mohli získať vzdelanie. Príbehom odvážnych rodičov, ktorí nesmierne milujú svoju dcéru v spoločnosti, čo si cení len synov. Je to príbeh o tom, ako hlas jednotlivca môže inšpirovať zmenu vo svete.

"Jedno dieťa, jeden učiteľ, jedna kniha a jedno pero môžu zmeniť svet."

Kniha Volám sa Malala sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk>>

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu