Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Šokujúce VIDEO, ktoré dokazuje podvod v prezidentských voľbách: Jeden človek odvolil 2-krát!

Stačí mať dva platné pasy.
Stačí mať dva platné pasy. (Zdroj: YouTube)

BRATISLAVA - Internetom sa šíri dôkaz o tom, že prezidentské voľby na Slovensku sú zmanipulovateľné a jeden občan môže dokonca odhlasovať dva až trikrát. Stačí mať k tomu platný občiansky preukaz a pas, respektíve dva pasy. Potom to môže dopadnúť tak, ako v nasledujúcom videu.

Reakcia kompetentných nenechala na seba dlho čakať a konanie občianskeho aktivistu odsúdila. Zároveň upozornila, že vystavil seba aj svojich prípadných nasledovateľov trestnému stíhaniu pre marenie a priebeh voľby prezidenta. Jeho výsledkom by mohlo byť až päťročné väzenie.

Zapisovateľka ÚVK Eva Chmelová pripomenula, že Slovensko umožnilo občanom žijúcim v zahraničí, aby nemuseli administratívne dokazovať, že na Slovensku nemajú trvalý pobyt. Občanovi teda stačilo vyhlásiť, že nemá trvalý pobyt na Slovensku, predložiť cestovný pas a komisia mu umožnila hlasovať. "Občan dvakrát podviedol okrskovú volebnú komisiu," zdôraznila Chmelová.

ÚVK považuje tento počin za odsúdeniahodný. "Takýmto občanom, ktorým sa preukáže tento čin, hrozí odňatie slobody od jedného do piatich rokov," upozornila Chmelová. Doplnila, že ministerstvo vnútra má mechanizmy, ako odkontrolovať, koľkokrát jeden občan volil. "Ministerstvo vnútra už avizovalo, že po vykonaní volieb sa bude robiť náhodná kontrola," uviedla Chmelová. Zároveň vyzvala, aby iní občania tohto aktivistu nenasledovali.

Zapisovateľka ÚVK si nemyslí, že by jeho konanie malo narušiť prezidentské voľby a ich výsledok. "Podľa môjho názoru to možno zanechá biľag na voľbe prezidenta z pohľadu morálky a tohto odsúdeniahodného činu," uzavrela Chmelová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu