Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Cenník bordelu z roku 1932 je hitom internetu: Ohmatanie kozičiek za 5 korún a...!

Ilustračný obrázok Zobraziť galériu (2)
Ilustračný obrázok (Zdroj: SITA)

PRAHA – Tak toto vás zaručene pobaví! Internetom totiž koluje unikátny cenník. Pochádza z roku 1932 a je z nevestinca bordelmamy Anežky Pádivej. Prezrite si zaujímavú ponuku a ešte zaujímavejšie ceny služieb, ktoré vtedy poskytovali pre potešenie pánov ľahšie dámy. Ku klasike patrí „omakání koziček“ či „vzpřímení ohonu“.

Určite sa dobre pobavíte pri čítaní vtipného cenníka z nevestinca bordelmamy Anežky Pádivej. Cenník je platný od 15. mája 1932. Pozrite sa, koľko v tej dobe stálo „omakání koziček" či „vzpřímení ohonu“.

Podnik Anežky Pádivej sídlil podľa tn.nova.cz, pravdepodobne v úzkej ulici na pražských Kráľovských Vinohradoch. Zo zachovaného cenníka sa môžeme dozvedieť, koľko stáli služby vtedajších prostitútok.  

Zaujímavé sú istotne pomenovania potešení, ktoré vtedajšie ľahšie dámy poskytovali. Niektoré názvy sú jednoznačné, pri iných asi treba zapojiť fantáziu. Keď  berieme do úvahy, že slovo štich pochádza z nemeckého slova stich, stecha a znamená pichať alebo bodať, môžeme smelo povedať, že v prvej polovici 20. storočia ho rozhodne používali v zaujímavom význame.

Podľa vtedajšieho cenníka “štych obyčejný“ stál  20 korún, „štych zezadu“ bol za 30 korún, no „štych na zvláštní přání“ a „štych za asistenci druhé dámy“  boli najdrahšie, stáli až po 50 korún.  Cenník ponúka aj „štych falešný“ ten bol za 20 korún, no doteraz sa ľudia dohadujú, ako asi mohol taký akt vyzerať.


Cenník bordelu z roku
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Jednoduchšie sa dá predstaviť ako asi vyzeral úkon „sáhnutí na popelníček“ ten stál len 5 korún alebo „prohlídka popelníčka“ za 10 korún. K najlacnejším procedúram patrilo aj „omakání koziček“, to stálo tiež 5 korún.

K rozhodne zaujímavým a úsmev vyvolávajúcim patrí aj dodatok na cenníku: „Vojsko a trampové 30% sleva“. 

Iba pre porovnanie – v roku 1932 stálo pivo 1,30 korún, kilo hovädzieho mäsa 8 až 12 korún. Ryža stála 2 koruny.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu