Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Strašidelný ostrov, na ktorom testovali jed: Každý deň je tam hororová Veľká noc!

Ostrov králikov Zobraziť galériu (2)
Ostrov králikov (Zdroj: YouTube)

TAKEHARA - Japonský ostrov Okunoshima slúžil kedysi ako tajná základňa cisárskej armády, ktorá tu vykonávala pokusy s jedovatým plynom. Dnes je všetko úplne inak. Po okolí pobehujú tisícky králikov, ktorí sa tu premnožili. Ak zistia, že máte nejaké jedlo, môžete naň rovno zabudnúť.

V rokoch 1929 až 1945 sa na Okunoshime vyrobilo viac ako šesťtisíc ton jedovatého plynu, ktorý bol použitý prevažne v Číne. Na šestnásť rokov zmizol ostrov z mapy a pracovníci, ktorí v továrni vyrábali päť druhov otravného plynu, dostali príkaz o nej mlčať.

A práve v tomto čase sa tu z nejakého dôvodu rozmnožili králiky. Niektoré zdroje tvrdia, že boli na ostrov zavlečené preto, aby sa na nich testovali účinky plynu a keď sa vojna skončila, ľudia ich vypustili na slobodu. A králiky, ako to už majú vo zvyku, začali sa húfne množiť. Iní zas tvrdia, že tu školáci v roku 1971 počas exkurzie doniesli osem zvierat, ktoré svoj počet veľmi rýchlo niekoľkonásobne zvýšili.

Strašidelný ostrov, na ktorom
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

V posledných rokoch sa Okunoshima stal obľúbeným miestom pre dovolenku. Turisti sa sem hrnú, aby si na vlastné oči pozreli, ako po cestách pobehujú stovky králikov. Ak si ich chcete získať, stačí, keď im hodíte nejakú maškrtu.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu