Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Opernej speváčke prdy zničili kariéru: Za všetko môže spackaný pôrod!

Amy Herbstová
Amy Herbstová (Zdroj: classicalite.com)

CINCINNATI - S naozaj nezvyčajným problémom už dva roky bojuje operná speváčka z amerického štátu Ohio. Odkedy ju nastrihli pri pôrode, nedokáže v tele poriadne udržať plyny. Je to nepríjemné najmä vtedy, keď vystupuje.

Amy Herbstová vo februári 2012 porodila v nemocnici na vojenskej základni Fort Campbell syna. Tvrdí, že pôrodná asistentka jej spôsobila zranenia, keď ju nastrihla, aby sa chlapček mohol dostať von. Tento zákrok sa odborne nazýva epiziotómia. Ide o nástrih hrádze medzi pošvou a konečníkom, ktorým sa rozšíri vaginálny otvor. Sestrička ho vykonala v druhej fáze pôrodu, údajne bez toho, aby rodičku o tom informovala a ani nemala jej súhlas.
 
Amy pri epiziotómii poškodili análny zvierač a zrejme aj črevnú stenu. V dôsledku toho trpí inkontinenciou plynov. Tento stav jej značne komplikuje vykonávanie jej profesie. Herbstová, ktorá spievala v Nahsvillskej opere, totiž nedokázala vystupovať bez toho, aby pri tom neprdela. Kvôli tomu prišla o prácu.
 
Žena sa teda rozhodla, že zažaluje federálnu vládu za to, že kvôli zle vykonanému zákroku ohrozila jej kariéru. Zároveň s manželom, bývalým seržantom, žiada odškodné vo výške 2,5 milióna dolárov (1,8 milióna eur). Informoval portál Huffington Post.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu