Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

V Oklahome pritvrdili: Pred parlamentom má stáť socha Satana, aj s pentagramom!

Postavia v Oklahome sochu Satanovi? Zobraziť galériu (2)
Postavia v Oklahome sochu Satanovi? (Zdroj: int)

OKLAHOMA CITY - Zástupcovia organizácie Satanský chrám predstavili verejnosti svoj plán postaviť pred budovou štátneho parlamentu v Oklahoma City vyše 2-metrovú sochu. Na tom by možno nebolo nič čudné, keby nemala predstavovať boha Bafometa s kozou hlavou, pri ktorého tróne stoja usmiaty chlapec s dievčatkom a obsahuje citáty z diel básnikov Byrona a Williama Blakea. Navyše nechýba ani dobre známy pentagram.

Satanisti sa takýmto spôsobom domáhajú spravodlivosti a chcú prinútiť zodpovedných, aby prestali nadŕžať kresťanom, ktorým dovolili postaviť na rovnakom mieste tabuľu s Desatorom. Vo federálnom zákone sa totiž píše o rovnoprávnosti náboženstiev, a tak ani kresťania nemali na ružiach ustlané, kým im po piatich rokoch ich zámer vyšiel. Satanisti sa teraz rozhodli s týmto rozhodnutím vypiecť tak, že pred štátnym parlamentom chcú mať svoje vlastné súsošie. Z toho však väčšine obyvateľov Oklahoma City vstávajú vlasy dupkom.

Lucien Greaves, vodca Satanského chrámu, ale podľa medializovaných informácií na ich predstave nevidí nič čudné a vyobrazený Bafomet by dokonca mohol spĺňať aj funkčný účel. Ľuďom všetkých vekových kategórií by vraj v prípade záujmu poslúžil ako stolička, na ktorej si môžu pre inšpiráciu a zamyslenie posedieť.

V Oklahome pritvrdili: Pred
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: int)

A zdá sa, že americkí satanisti slávia zatiaľ úspech aspoň v jednej oblasti. Na vytvorenie sochy vyhlásili zbierku s cieľovou sumou 20-tisíc dolárov, ktorú sa im v utorok aj podarilo vyzbierať. Nič teda nebráni tomu, aby ich plán nabral aj reálnu podobu, len ešte musia dostať povolenie, aby dielo mohlo stáť práve pred štátnym parlamentom.

Tu však nastáva spor medzi rôznymi poslancami a právnikmi, ktorí majú na vec opačný pohľad. Kým napríklad republikán Earl Sears vyhlásil, že štát Oklahoma stojí na pevných základoch viery, ale určite nie tej, ktorá verí v Satana, tak múdre hlavy znalé zákona mu kontrujú, že existuje sloboda náboženského vyznania. A ak už teda povolili Desatoro, potom nesmú zakázať ani iné náboženské pamätníky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu