Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Kúzlo alebo paranormálny jav? Nad zemou sa vznáša predelený strom!

Malý optický zázrak. Zobraziť galériu (2)
Malý optický zázrak. (Zdroj: mymodernmet.com)

POSTUPIM/BRATISLAVA - V nemeckom meste Postupim sa o miestnu atrakciu postaral strom, ktorý zrazu vyzerá, ako keby plával vo vzduchu. Kmeň je síce pevne zapustený koreňmi v zemi, ale jeho zvyšná časť sa nad ním vznáša. Deje sa to ale iba z istého uhla, takže je jasné, že tu niečo nie je s kostolným poriadkom.

Grafický dizajnér Daniel Siering a umelecký riaditeľ Mario Schuster (aka Mario Shu) si vzali na paškál osamelý strom v Postupime a urobili s ním malú, ale zásadnú zmenu. Efekt vznášajúceho sa kmeňa docielili veľmi jednoducho, iba pomocou farby a fólie. Žiadny radikálny zásah nebol nutný.

Kúzlo alebo paranormálny jav?
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: mymodernmet.com)

Časť stromu, ktorú chceli urobiť neviditeľnou, zabalili do fólie a nasprejovali tak, aby korešpondovala s jeho okolitým prostredím. Vďaka takémuto jednoduchému triku dosiahli, že strom vyzerá, ako keby levitoval vo vzduchu.

Umelecké duo, ktoré spojilo svoje sily pre tento zábavný projekt, ním už získalo veľkú pozornosť. Zatiaľ sa však toho o dvojici, okrem ich mien, veľa nevie, ale je dosť možné, že sa ich práci odteraz dostane oveľa viac priestoru. Obaja totiž pôsobia v spoločnosti zameranej na spájanie komerčného umenia a klasickej krajiny. Tentokrát sa tak stalo vďaka výbornej optickej ilúzii.

Bežci v pozadí ukazujú, ako sa dá ľudské oko ľahko oklamať.

A pre tých, ktorí sa nevedia podobných klamov nabažiť, tu máme ešte jeden bonus v podobe tyranosaura, ktorého hlava vás sleduje, kamkoľvek sa pohnete.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu