Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Smutné čítanie: Tínedžerka (†13) popísala, ako sa umiera na rakovinu

Tilia milovala mejkap Zobraziť galériu (3)
Tilia milovala mejkap (Zdroj: internet)

ORLANDO - Prečítajte si smutný príbeh trinásťročnej dievčiny, ktorú poznal celý svet ako veľkú bojovníčku s rakovinou. Vo svojom krátkom živote bola viac chorá ako zdravá, no napriek tomu si dokázala do posledných chvíľ udržať úsmev na tvári.

Talia Joy Castellanová chcela byť už odmalička celebritou. Podarilo sa jej to až "vďaka" vážnemu ochoreniu. V roku 2007 jej lekári diagnostikovali neuroblastóm (zhubný nádor, ktorý vyrastá z nervových buniek a vyskytuje sa najmä u malých detí, pozn. red.).

Vtedy osemročná dievčina zobrala zlú správu statočne. "Mať rakovinu bol dar. Síce strašný dar, ale priniesol mi toľko vecí," hovorievala Talia, ktorá sa paradoxne nebála smrti, ale toho, že bude škaredá a stratí kamarátov.

Aby sa s ťažkou chorobou vyrovnala, začala natáčať videá a dávala ich na internet, aby povzbudila iných pacientov, píše portál tn.cz. Odmietala nosiť parochňu, pretože chcela, aby každý videl jej holú hlavu a uvedomil si, že pred rakovinou nie je chránený nikto. Takisto sa veľmi rada maľovala. "Keď sa sústredíte na moju krásu a mejkap, zabudnete, že umieram," povedala Američanka, ktorú si do svojej talkšou pozvala aj Ellen DeGeneres.

Smutné čítanie: Tínedžerka (†13)
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: internet)

Ďalšia rana prišla pred rokom, keď sa k nádoru pridala aj leukémia. Aj ten najväčší optimista by už začal strácať nádej. Jedným z posledných odkazov, ktoré dievčina zverejnila, bolo: "Nie je fér, keď dieťa dostane rakovinu. Teším sa z každej sekundy, ale zároveň mám strach."

Smutné čítanie: Tínedžerka (†13)
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: internet)

Talia zomrela 16. júla v detskom onkologickom centre na Floride. Jej odkaz však žije ďalej. Ľudia si ju budú pamätať ako húževnaté dievča, ktoré sa nepoddalo svojmu ťažkému osudu a zachovalo si dôstojnosť až do konca. Aj teraz, viac ako štyri mesiace po smrti, má jej kanál na serveri Youtube viac ako milión odberateľov.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu