Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Bizarné a neskutočné FOTO: Mužovi vyrastá z čela nový nos!

Xiaolian s nosom na čele.
Xiaolian s nosom na čele. (Zdroj: Daily Mail)

PEKING - V niektorých prípadoch nemusí medicína ani zachraňovať ľudské životy, ale aj tak sa dajú jej výdobytky označiť za zázrak. Jeden taký práve zažíva čínsky mladík, ktorému sa lekári snažia prinavrátiť stratený čuchový orgán, o ktorý prišiel v dôsledku dopravnej nehody. Ten nový si však pestuje na čele.

Muž, ktorý bol pomenovaný len ako Xiaolian, podstúpil liečbu, ktorá vedie k vytvoreniu nového nosa, pretože ten pôvodný bol deformovaný a zničila ho infekcia. Tá sa u neho vyvinula v dôsledku dopravnej nehody, ktorá sa stala v auguste 2012 a chirurgovia už neboli schopní poškodenú chrupavku zreparovať.

V nemocnici vo Fu-čou, provincii Fujian, však dali mladíkovi novú šancu na získanie pôvodného vzhľadu svojej tváre, a to tým, že mu nechajú nový nos "dozrieť" na čele a potom ho transplantujú na poškodené miesto.

Nos bol vytvorený umiestnením expandéru kožného tkaniva do jeho čela a vyrezaný do tvaru nosa, do ktorého vložili aj "chrupavku" odobratú z mužovho rebra. Lekári tvrdia, že všetko napreduje tým najlepším smerom a čoskoro môže dojsť aj k samotnej transplantácii.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu