Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Izolovaný od sveta: Mladík vyrástol ako Mauglí v sibírskej divočine!

Odzhan so svojimi rodičmi. Zobraziť galériu (3)
Odzhan so svojimi rodičmi. (Zdroj: siberian times)

MOSKVA - Mladík (16), ktorý bol vychovaný v ruskej divočine a dostal prezývku "Sibírsky Mauglí ", sa cíti byť šťastný, tam, kde vyrástol a vrátiť do civilizácie sa viac nechce. Podľa neho sú mestá plné smogu a smrdia.

Odzhan žije so svojimi rodičmi Alexandrom a Elenou v jednoizbovej chatke a nemá žiadne formálne vzdelanie. Túži však ostať v ich domčeku a neprahne po blízkosti iných ľudí. "Žijeme dobre. Presťahovať sa bližšie k mestu? Na to potrebujeme kultúrnejšiu spoločnosť a samozrejme zmeniť to, že mestá sú plné smogu a zápachu. Som tu šťastný," povedal novinárom.

Rodina nemá žiadny príjem okrem zárobku z predaja húb alebo umeleckých obrazov Odzhanovho otca ľuďom, s ktorými občas prídu do styku. Mladíka však naučili čítať a písať a dokonca sa vďaka slovníku naučil hovoriť po anglicky. Jediná vec, ktorá mu chýba, je vraj rodený Angličan, s ktorým by si mohol precvičovať svoje jazykové schopnosti.

Izolovaný od sveta: Mladík
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: siberian times)

Odzhan svoj voľný čas trávi maľovaním alebo čítaním kníh. Jeho rodičia odmietli žiť v tradičnej spoločnosti na začiatku 90. rokov po páde sovietskeho režimu. Chceli len to, aby z ich syna vyrástol "šikovný, láskavý a poriadny človek".

Svet by sa možno o Odzhanovi ani nikdy nedozvedel, nebyť toho, že ho nechali rodičia v máji doma samotného a on hľadal pomoc v neďalekej dedine blízko mesta Belokurikha. Ruské médiá ho pomenovali "lesný chlapec" alebo "sibírsky Mauglí " po hlavnej postave z Knihy džunglí.

Izolovaný od sveta: Mladík
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: siberian times)

Podľa miestneho zástupcu Romana Fomina ho priviedla na políciu žena, ktorá sa obávala, že by vonku v noci prechladol. On sa však vrátil späť do svojho úkrytu v lese. Vyzeral však normálne a zdravo, iba komunikoval trochu pomalšie, keďže nezvykne byť veľmi v kontakte s ľuďmi.

Belokurikha je známa rekreačná oblasť v malebnom kraji ruského pohoria Altaj v južnej Sibíri, ktorá je známa minerálnymi prameňmi, liečebnými kúpeľmi a možnosťami lyžiarskeho vyžitia. Pohoria, lúky, jazerá aj hory však bývajú zvyčajne vystavené dlhým chladným suchým zimám a horúcim suchým letám. Informoval denník The Siberian Times.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu