Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Najstrašidelnejší les v Rusku: Desivé fatamorgány a krik tisícov mŕtvych vojakov!

(Zdroj: YouTube)

MOSKVA - Ísť v noci do lesa nie je veru pre každého, ale vo svete existujú aj také lokality, kam sa ľudská noha bojí vkročiť aj za bieleho dňa. Jedným z nich je "Mjasnoj bor", ktorý sa nachádza v Novgorodskej oblasti v takzvanej Doline smrti. Počas 2. svetovej vojny tu zahynuli tisíce vojakov a odvtedy si udržuje povesť miesta, ktoré je lepšie už z diaľky obísť. Nehovoriac o tom, že je vraj plný desivých fatamorgán.

"Prvé, čo tu spozorujete, je neobvyklé, povedala by som, že až zlovestné ticho. V lese nespievajú vtáky. Zdá sa, že ich tu jednoducho niet. Všade sú močiare. Niekedy je v úžľabinách vidieť kosti nepochovaných vojakov. Všetko to vplýva na psychiku. Raz, keď sme sa so skupinou vracali po vykopávkach, začuli sme zvuky podobné výbuchom granátov a potom krik a prestrelku. Neudivilo nás to, pretože predchádzajúce oddiely rozprávali, aby sme boli morálne pripravení na podobné veci. K takýmto momentom dochádza v Mjasnom bore často," prezradila Hlasu Ruska Marína Vasilievová, ktorá sa spolu s ostatnými zaoberá vyhľadávaním a pochovaním ostatkov vojakov.

Miestni obyvatelia sú podľa nej presvedčení, že v lese existujú dva paralelné svety a že sa tam často vyskytujú prízraky zabitých. Preto treba do lesa chodiť len vo dne a len v prítomnosti niekoľkých ľudí. Po zotmení tam nemá stúpiť ani noha. Mohlo by sa totiž stať, že človek len tak zmizne a jeho príbuzní ho už nikdy viac nenájdu.

Podľa niektorých bol názov obce a samotného lesa od začiatku zlovestným znamením a niet preto divu, že k sebe priťahoval krvavé boje v rokoch 1941–42. Mjasnoj bor sa považuje za oblasť plnú anomálií a existujú svedectvá o nevysvetliteľných javoch, ku ktorým dochádza dodnes.

V lese sú vraj často počuť výkriky „Hurá“, nemčinu aj španielčinu. Alebo sa prízrak vojaka ukáže pátracej skupine, aby ju doviedol ku svojím pozostatkom. Samozrejme, že mnohí najprv upadli do mdlôb, ale po precitnutí predsa len začali kopať na ukázanom mieste a naozaj ich tam aj našli. Údajne to má trvať dovtedy, kým nepochovajú aj posledného padlého vojaka a až potom sa Mjasnoj bor stane normálnym lesom. Dovtedy však ešte ľudí čaká nejedno strašidelné prekvapenie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu