Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Majú sa Slováci báť? Krvilačný predátor je čoraz bližšie k našim hraniciam!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: internet)

PARÍŽ - Krvilačná ryba pacu, ktorá má v obľube najmä mužské genitálie, sa čoraz viac približuje k slovenským hraniciam. Ešte pred niekoľkými týždňami sa objavila na severe Európy, tento týždeň ju však zazreli už aj vo Francúzsku.

Domovinou pacu sú prevažne sladké vody Južnej Ameriky. Táto ryba, ktorá vzbudzuje hrôzu už na prvý pohľad, sa však čoraz častejšie vyskytuje aj mimo svojho obvyklého teritória. Minulý mesiac ju miestny rybár objavil v Sundskom prielive medzi Dánskom a Švédskom. Odborníkov to veľmi zarazilo a nevedia, ako sa tam dostala.

Najnovšie viaceré médiá informujú o tom, že ju pred pár dňami vylovili z rieky Seiny v Paríži. Francúz, ktorému sa chytila na háčik, hrozivého predátora odfotil a privolal políciu. "Išlo naozaj o pacu a merala tridsať centimetrov," potvrdil zvesti jeden z mužov zákona.

Pacu sa normálne živí orechmi alebo malými rybami, ale nezriedka útočí aj na mužské semenníky. Svojim tvarom totiž dokonale zapadnú do jej čeľustí. V minulosti v dôsledku jej uhryznutia vykrvácal a zomrel jeden rybár na Papui-Novej Guinei. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu