Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Senzácia neďaleko Slovenska: Archeológovia odkryli hrob s upírmi!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

VARŠAVA - Poľskí archeológovia sa domnievajú, že na stavenisku na juhu krajiny objavili hrob upírov. Odhalené kostry boli bezhlavé a hlavy mali umiestnené v oblasti nôh, čo podľa odborníkov naznačuje, že dotyční boli popravení rituálnym spôsobom, uviedol britský denník The Daily Telegraph.

Pozostatky objavili pri cestnom okruhu neďaleko juhopoľského mesta Gliwice. Archeológov nález veľmi prekvapil. Očakávali totiž, že v týchto miestach môžu naraziť, podobne ako tomu bolo už v minulosti, len na pozostatky obetí bojov z druhej svetovej vojny.

Z akej doby hrob s možnými pozostatkami upírov pochádza, je ťažké určiť. Ako uviedol poľský archeológ Jacek Pierzak, telá boli pochované bez akýchkoľvek šperkov, opaskov, gombíkov či čohokoľvek iného, čo by mohlo priblížiť dobu, v ktorej žili.

Podľa tradícií existovalo v minulosti niekoľko spôsobov, ako údajných upírov zabiť. Malo im byť prebodnuté srdce či hlava osikovým, lipovým či dubovým kolíkom, alebo im bola hlavá odťatá a položená k nohám, prípadne zakopaná ďaleko od tela upíra. Posledné menované kroky mali za cieľ zabrániť tomu, aby dotyčný svoju hlavu posmrtne objavil a mohol tak vstať z hrobu, poznamenal britský denník.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu