Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Nová hviezda alternatívneho rocku – Rob Decoup

Rob Decoup Zobraziť galériu (3)
Rob Decoup (Zdroj: PR)

Rob Decoup je alternatívny rockový spevák a skladateľ, ktorý má rakúske korene . Svoju kariéru odštartoval v New Yorku. Svojim singlom „Burn Me to the Ground“ sa mu podarilo úspešne sa presadiť v rebríčkoch na iTunes.

Momentálne máte za sebou niekoľko koncertov na Slovensku, vrátane účinkovania na veľkom slovenskom festivale – Topfest. Ako ste sa dostali na slovenský trh? Páči sa Vám tu?

Rob: Mám tri koncerty na Slovensku, vďaka bratislavskej produkčnej spoločnosti Pressburg Productions Int. . Som veľmi rád, že som mohol vystúpiť na Topfeste v Piešťanoch. Bolo to naozaj úžasné! Skvelí ľudia, profesionálna organizácia. Môj ďalší koncert sa bude konať 2. júla v Bratislave na Art&Music Bateliere. Je to veľmi príjemné, vystupovať na Slovensku v rámci môjho európskeho turné popri koncertoch v Rakúsku, Nemecku, alebo Švajčiarsku.

Pomerne v mladom veku ste sa začali venovať hudbe. Aká bola motivácia?

Rob: Začal som byť fascinovaný hudbou keď som mal 9 rokov. Písal som texty, páčilo sa mi rýmovanie slov a melódie. Neskôr som sa rozhodol naučiť sa hrať na gitaru piesne „Steven“ od Alice Coopera, alebo „I could have lied“ od Red Hot Chilli Peppers“. Mal som nutkanie hrať a spievať tieto piesne sám.

Ako dlho trvalo zmeniť koníček na niečo čomu ste sa naplno začali venovať?

Rob: Trvalo to naozaj dlho, vzdať sa istého zdroja príjmu pre neistý úspech v hudobnom priemysle. Je to riskantné rozhodnutie, ale rozhodol som sa ísť touto cestou.

Aký veľký vplyv má na Váš život toto rozhodnutie?

Rob: Naozaj veľký. Som viac duchovne zameraný a beriem moju hudbu oveľa serióznejšie.

Aké je to skúšať hudobné šťastie v New Yorku?

Rob: Pôvodom som Rakúšan, vyrastal som v Marbelle v Španielsku predtým jako som sa presťahoval do New Yorku. Bolo to rozhodnutie, ktoré som neľutoval, pretože milujem toto mesto, je plné tvorivej energie a má neuveriteľnú atmosféru. Existuje tam mnoho talentovaných hudobníkov, ktorí ma inšpirujú a obohacujú spoluprácou.

Aké sú vaše vzory?

Rob: Ako teengaer som mal rád Beatles, potom Alice Cooper, The Doors a neskôr Alice In Chains. Vždy ma zaujímala aj klasická hudba a opera.

Pracujete momentálne na niečom novom?

Rob: Práve som dokončil výrobu štyroch piesní EP pod názvom „Pain“, ktoré produkoval Stuart Epps, známy tiež spoluprácou s legendami jako Led zeppelin a Elton John. Koncom roka plánujem vydať kompletný album.

Viac informácií o Robovi nájdete na www.robdecoup.com .

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu