Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Strach a krv na Art Film Feste: Toto na Slovenskou väčšinou neuvidíte!

Sprava: Riaditeľ AFF Peter Nágel, riaditeľ ceny Hercova misia a Zlatá kamera Peter Hledík a prezident festivalu AFF Milan Lasica
Sprava: Riaditeľ AFF Peter Nágel, riaditeľ ceny Hercova misia a Zlatá kamera Peter Hledík a prezident festivalu AFF Milan Lasica (Zdroj: SITA)

TRENČÍN/TRENČIANSKE TEPLICE – Žánrovú rozmanitosť, napätie, smiech a more krvi ponúkne Nočná prehliadka, ktorá je každoročne divácky atraktívnou bodkou za každým festivalovým dňom medzinárodného filmového festivalu Art Film Fest v Trenčianskych Tepliciach a Trenčíne.

Lístky na 21. ročník Art Film Festu (21. - 26. júna) si môžete zakúpiť aj prostredníctvom portálu predpredaj.sk priamo TU!

Okrem kritikmi oslavovaných a oceneniami ovenčených snímok z prestížnych filmových prehliadok prinesie na plátna aj snímky, ktoré po polnoci ponúknu divákom rozptýlenie. "Uvádzame žánrové filmy, najmä horory, ale aj komédie či sci-fi. Filmy, ktoré kolujú po medzinárodných hororových a fantasy filmových festivaloch, ale ktoré v našej distribúcii väčšinou divák nevidí," priblížila zostavovateľka sekcie Ivana Petríková. 

Art Film Fest ponúkne divákom aj špeciálne návraty k hororovej klasike - uvedie dnes už učebnicové horory Carrie režiséra Briana De Palmu z roku 1976 a Lesný duch režiséra Sama Raimiho z roku 1981. Medzi ťaháky sekcie patrí aj prvý anglicky hovorený film známeho kórejského režiséra slávnej snímky Old Boy, Park Chan-wooka, Stokerovci, ktorý prvýkrát uviedli na filmovom festivale Sundance. 

Festivaloví návštevníci si budú môcť užiť aj medzinárodný hit hororových festivalov, provokatívny a šokujúci film Abeceda smrti. Nočná prehliadka ponúkne aj dve čerstvé novinky - komédiu Neuveriteľný Burt Wonderstone či novodobý western Violet & Daisy.

V poradí 21. ročník medzinárodného filmového festivalu Art Film Fest sa uskutoční v Trenčianskych Tepliciach a Trenčíne v dňoch 21. až 26. júna. Organizátormi sú nezisková organizácia Art Film a agentúra Forza, spoluorganizátormi mestá Trenčianske Teplice, Trenčín a Kúpele Trenčianske Teplice. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu