Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Tento muž je vraj novodobý Ježiš: Spomína na ukrižovanie pred 2000 rokmi!

(Zdroj: sky)

SYDNEY - Alan John Miller (50), počítačový špecialista z austrálskeho Queenslandu, žije v domnení, že je reinkarnovaný Ježiš. Tejto myšlienke však zjavne uveril nielen on, ale aj jeho stúpenci, ktorých našiel v rôznych kútoch sveta. Hnutie Divine Truth (Pravda Božia) je stále populárnejšie, pričom jeho ovečky veria, že "AJ" je ich Spasiteľom.

Miller sa rád označuje za Krista a svoju partnerku Mary Luckovú vníma ako reinkarnáciu či prevtelenie Márie Magdalény.

"Mám veľmi jasné spomienky na ukrižovanie, ale pre mňa to nebolo tak otrasné ako pre iných, napríklad pre Mary, ktorá sa ho zúčastnila," uviedol novodobý Ježiš pre Sky News s tým, že si vybavuje svoju smrť pred dvoma tisíckami rokov. Po ukrižovaní vraj jeho duša odišla do duchovnej sféry vesmíru, kde sa stretla s Platónom, Sokratom, mnohými pápežmi a prezidentmi.

Miller má však nielen veľa stúpencov, ale aj množstvo kritikov, ktorí považujú jeho tvrdenia za blud a varujú pred podľahnutím jeho vplyvu.

"Nebezpečenstvo spočíva v tom, že ste viac a viac vťahovaní do jeho pavučiny až do bodu, kedy prídete o svoj sociálny život, miniete všetky peniaze, bude vás preklínať celá vaša rodina a skončí aj váš vzťah," uviedol pre Sky News David Millikan, ktorý sa už 30 rokov zaoberá štúdiom rôznych siekt a kultov.

Miller sa bráni tým, že od svojich prívržencov nič nepožaduje a nenúti ich robiť nič, čo by bolo proti ich vôli. Príspevky a dary sú dobrovoľné. Informoval portál novinky.cz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu