Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Hrabali sa v našej DNA mimozemšťania?!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: assault.it)

ASTANA - Novú odpoveď na otázku zrodu človeka by mohli dať dvaja vedci z Kazachstanu, ktorí veria, že v našom genetickom kóde je vložená mimozemská "pečať". Ide o istú matematickú správu, ktorú by nebolo možné vysvetliť Darwinovou teóriou biologickej evolúcie.

Fyzik Vladimir I. Shcherbak z Kazašskej národnej univerzity a astrobiológ Maxim A. Makukov z Astrofyzikálneho inštitútu sú presvedčení o tom, že moderná mimozemská civilizácia zahltila pred vekmi našu galaxiu svojim signálom, ktorý nakoniec našiel cestu k Zemi, kde do človeka implantoval genetický kód.

Výsledky výskumu boli publikované v časopise Icarus a celá štúdia, ktorá bola čiastočne financovaná ministerstvom školstva a vedy Kazašskej republiky, sa opiera o nevysvetliteľný rádiový signál, ktorý zachytili vedci SETI v roku 1977.

Pokým však inštitút SETI (The Search for Extraterrestrial Intelligence) sa pri hľadaní mimozemskej inteligencie spolieha na využívanie rádioteleskopov a technológie spracovávania signálu, Shcherbak a Makukov sa domnievajú, že existuje lepší spôsob, ako odhaliť mimozemšťanov, a to pomocou "signálu" v ľudskom tele.

V abstrakte k svojej štúdii napísali, že to bola jedna z navrhovaných alternatív pre SETI popri využívaní rádia. Išlo by však o biologické prostredie. "Genetický kód môže zostať bez zmeny v dlhom kozmologickom časovom rámci. V skutočnosti je to najodolnejšia štruktúra. Preto predstavuje mimoriadne spoľahlivé úložisko pre inteligentný podpis."

Vedci ďalej tvrdia, že život vo vesmíre nemusí byť dôsledok náhodných procesov, ale môžu v ňom mať prsty práve mimozemšťania. Otázne však potom je, kto stvoril stvoriteľov?

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu