Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Pre tento ultrazvuk zamietla potrat postihnutého dieťaťa: Príbeh, ktorý doženie k slzám!

Záber, ktorý presvedčil Katyiu, že synčeka porodí.
Záber, ktorý presvedčil Katyiu, že synčeka porodí. (Zdroj: The Sun)

BIRMINGHAM - Katyia Roweová (26) z anglického Telfordu stála pred ťažkým rozhodnutím, ale napokon ignorovala radu lekárov, aby predčasne ukončila tehotenstvo. Po zhliadnutí 3D skenu svojho postihnutého synčeka jednoducho nedokázala ísť na potrat. Úžasný záber ju presvedčil, že chce drobca aj napriek varovaniu odborníkov priviesť na svet. A hoci po deviatich hodinách jej chlapček Lucian zomrel, mladá žena svoj čin neľutuje.

Katyia a jej partner Shane (26) sa na svoje dieťa veľmi tešili. Kým ultrazvuk v treťom mesiaci tehotenstva sa zdal byť v poriadku, počas kontroly v 20. týždni lekári odhalili komplikácie. Po ďalších testoch sa museli nastávajúci rodičia vyrovnať s verdiktom, že mozog ich dieťaťa sa nevyvíja správne a narodí sa zdravotne ťažko postihnuté. Znamenalo to, že nikdy nebude chodiť, hovoriť a bude si vyžadovať 24-hodinovú starostlivosť.

Aj napriek tejto strašnej správe sa Katyia nedokázala podvoliť ich odporúčaniam, aby išla na potrat. Na záberoch z 3D ultrazvuku sa totiž Lucian smial, kopal a mával rukami. Dojatá Angličanka sa preto rozhodla, že svojho syna vynosí: "Bola to moja povinnosť matky chrániť ho bez ohľadu na to, kedy zomrie. Zaslúžil si žiť."

Lucian sa narodil 23. októbra a pôrodné asistentky varovali dvojicu, že ich syn má pred sebou iba pár hodín života. Po celý ten čas ho Katyia držala v náručí a pred jeho pokojnou smrťou sa s ním stihli stretnúť aj jeho prarodičia. "Môj syn umieral, ale nemohla som sa prestať usmievať, pretože som cítila tú výsadu, že mám šancu sa s ním maznať, poďakovať mu a povedať zbohom po tom všetkom, čím sme spolu prešli," uviedla Katyia s tým, že sa jej za ním cnie každú minútu svojho života.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu